Prima pagină » BBC a găsit dovezi că autoritățile din Grecia au mințit. De ce au murit sute de oameni în Mediterană

BBC a găsit dovezi că autoritățile din Grecia au mințit. De ce au murit sute de oameni în Mediterană

by B. R.
0 comment

BBC susține că versiunea Gărzii de Coastă a Greciei despre naufragiul vasului cu migranți are multe semne de întrebare. Se pare că autoritățile din Grecia nu a făcut tot ce au putut pentru salvarea sutelor de oameni. 

Vasul de pescuit încărcat cu migranți a stat aproape nemișcat timp de șapte ore înainte de a se răsturna. Paza de Coastă spune că nu avea nevoie de salvarea în acest timp și că era de fapt în drum spre Italia. După ce aceste informații au fost făcute publice, ONU a cerut o anchetă urgentă despre cum a fost gestionat dezastrul. La scurt timp, oficialii de la Atena au anunțat că de fapt oamenii de la bordul vasului ar fi refuzat ajutorul. Din păcate, doar puțin peste 100 de persoane au fost salvate, 78 de oameni au fost găsiți morți, iar aproape 500 sunt dispăruți. Printre cei dispăruți în mare se numără și 100 de copii care se aflau în cală.

Un oficial al Executivului de la Atena a declarat și că cei de la Paza de Coastă au încercat să urce la bordul navei, însă nu li s-a permis accesul. Simularea animată arată că în ultimele ore înainte de naufragiu, vasul plin cu migranți ar fi parcurs doar câteva mile, semn că avea probleme grave. Se pare că și panica de la bord a contribuit la tragedie. Oamenii ar fi legănat nava, fapt care a dus în mod indirect la naugrafiu. Grecia a mai fost acuzată în zeci de rânduri că refuză să ofere ajutor navelor cu migranți aflate în dificultate. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?