Prima pagină » Vaticanul, implicat într-o misiune secretă de pace în Ucraina. Papa Francisc: Când va fi publică, o voi dezvălui

Vaticanul, implicat într-o misiune secretă de pace în Ucraina. Papa Francisc: Când va fi publică, o voi dezvălui

by B. R.
0 comment

Vaticanul este implicat într-o misiune de pace, care are ca scop încheierea conflictului dintre Rusia și Ucraina, a declarat, duminică, Papa Francisc, potrivit Reuters.  

„Sunt dispus să fac tot ce trebuie făcut. O misiune este în curs acum, dar încă nu este publică. Când va fi cazul, o voi dezvălui”, a spus Suveranul Pontif în avionul care l-a transportat din Ungaria către Vatican. 

„Cred că pacea se face întotdeauna prin deschiderea canalelor. Nu poţi ajunge niciodată la pace prin închidere. Nu este uşor”, a adăugat acesta.

Papa a adăugat că a vorbit despre situaţia din Ucraina cu premierul ungar Viktor Orban şi cu mitropolitul Hilarion, reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse din Budapesta. „În aceste întâlniri nu am vorbit doar despre Scufiţa Roşie. Am vorbit despre toate aceste lucruri. Toată lumea este interesată de drumul către pace”, a spus Papa Francisc. 

De când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, Papa Francisc a pledat pentru pace practic săptămânal şi şi-a exprimat în mod repetat dorinţa de a acţiona ca intermediar între Kiev şi Moscova. Propunerea sa nu a avut succes până acum.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?