Prima pagină » Mutare importantă în sistemul bancar american. First Citizens Bank va cumpăra o mare parte din Silicon Valley Bank

Mutare importantă în sistemul bancar american. First Citizens Bank va cumpăra o mare parte din Silicon Valley Bank

by Maria I.
0 comment
Mutare importantă în sistemul bancar american. First Citizens Bank anunţă că va cumpăra o mare parte din Silicon Valley Bank

First Citizens Bank va cumpăra o mare parte din Silicon Valley Bank, conform autorităţilor americane care au estimat că falimentul instituţiei ar crea o pierdere de 20 de miliarde de dolari pentru Fondul de Garantare, scrie Financial Times.

First Citizens Bank cu sediul în Raleigh, Carolina de Nord, va prelua toate depozitele și creditele SVB și va opera cele 17 sucursale ale sale, a anunțat Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) duminică seară.

„Apreciem încrederea pe care FDIC ne-a acordat-o”, a declarat CEO-ul First Citizens, Frank Holding Jr. „First Citizens are o istorie mândră de creştere organică şi prin achiziţii strategice.”

Federal Deposit Insurance Corporation a anunțat că tranzacţia va include achiziţionarea a aproximativ 72 de miliarde de dolari din activele SVB la preţ redus. Acestă mutare ar lăsa aproximativ 90 de miliarde de dolari şi alte active la FDIC.

Autoritatea de reglementare şi First Citizens vor împărţi pierderile şi potenţialele recuperări ale împrumuturilor comerciale făcute de SVB, o mişcare despre care First Citizens a spus că va oferi „o protecţie suplimentară împotriva potenţialelor pierderi de credit”.

Preluarea SVB va crește semnificativ dimensiunea First Citizens, care la sfârșitul anului trecut avea puțin peste 100 de miliarde de dolari în active și aproape 90 de miliarde de dolari în depozite, plasând-o pe locul 36 pe lista marilor bănci americane.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?