Prima pagină » Nicolae Ciucă face apel la responsabilitate și decență: „prioritățile noii sesiuni parlamentare sunt măsurile fiscale și jaloanele din PNRR”

Nicolae Ciucă face apel la responsabilitate și decență: „prioritățile noii sesiuni parlamentare sunt măsurile fiscale și jaloanele din PNRR”

by B. R.
0 comment

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, anunță că prioritățile noii sesiuni parlamentare sunt măsurile fiscale și jaloanele din PNRR. Acesta le-a cerut membrilor opoziției să dea dovadă de responsabilitate și de decență.  Ciucă face apel la senatori ca mobilizarea pentru dezbaterea şi votarea obiectivelor legislative din PNRR să fie exemplară şi le cere „o atitudine echilibrată şi un comportament serios, fără circ”.

„Priorităţile legislative ale noii sesiuni parlamentare care a început astăzi sunt, în mod categoric, măsurile fiscale necesare echilibrării bugetare şi jaloanele din PNRR care vizează reformarea sistemului general de pensii, a pensiilor de serviciu şi o nouă lege a salarizării din sectorul public. De îndeplinirea acestor jaloane depinde accesul României la fondurile europene din PNRR”, a scris, luni seară, pe Facebook, preşedintele senatului.

Nicolae Ciucă transmite că nu ne permitem să pierdem aceşti bani.

„De aceea, le cer colegilor senatori ca mobilizarea pentru dezbaterea şi votarea obiectivelor legislative din PNRR să fie una exemplară”, a mai transmis preşedintele Senatului.

Nicolae Ciucă a mai anunțat că în noua sesiune parlamentară va încerca să elimine suprapunerilor din acte normative și să reducă birocrația. El s-a adresat și opoziției căreia i-a cerut să dea dovadă de responsabilitate.

„Ca președinte al Senatului, îmi asum să contribui la reclădirea încrederii cetățenilor în instituția parlamentară. Pentru acest obiectiv sunt necesare o atitudine echilibrată și un comportament serios, fără circ și fără gesturi la limita bunului simț. Parlamentul nu trebuie să fie scena demagogiei, nici a scandalului politic, ci a muncii pentru cetățeni și a profesionalismului. Invit toate grupurile parlamentare la decență și la activitate eficientă. Traversăm un context economic și social complicat, în care se impune ca atât puterea, cât și opoziția, să dea dovadă de responsabilitate. Urez tuturor colegilor putere de muncă și gândul bun, pentru a servi cum se cuvine interesele românilor și ale României”, a precizat Nicolae Ciucă.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?