Prima pagină » Nicolae Ciucă: Antisemitismul este în creștere în Europa si în lume. Oamenii se tem să meargă la sinagogi

Nicolae Ciucă: Antisemitismul este în creștere în Europa si în lume. Oamenii se tem să meargă la sinagogi

by B. R.
0 comment

Premierul României a tras un semnal de alarmă la deschiderea oficială a celei de a patra reuniuni a Grupului de lucru pentru implementarea Strategiei Uniunii Europene de combatere a antisemitismului și promovarea vieții evreiești. La evenimentul organizat de Guvernul României premierul a citat mai multe sondaje care arată că fenomenul antisemitismului a crescut foarte mult în ultimul timp.

“Antisemitismul este în creștere în Europa și în lume. Comunitățile evreiești resimt acest fenomen. Pandemia a condus la o deteriorare, iar membrii comunității au devenit victime ale discursurilor instigatoare, a extremismului și a conspirațiilor. Membrii comunității se tem să poarte simboluri care i-ar identifica, să meargă la sinagogi și pur și simplu pentru siguranța lor.  E nevoie de eforturi pentru eradicarea acestui flagel. Agresiunea militară a federației Ruse ne-a arătat modele noi de dezinformare la nivel statal”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Premierul a vorbit și despre Istoria Holocaustului, materie care va deveni obligatorie la elevii de liceu: “Printr-o lege de la finalul anului 2021, materia Istoria Holocaustului devine obligatorie în învățământul liceal. Programa e în stadiul final al aprobării. Am lucrat și pentru noul Muzeu de Istorie a Evreilor și Holocaustului. Este un alt obiectiv constant, fiind inclus în PNRR. Investiția se ridică la  15 milioane de euro. Vă asigur că angajamentul României este unul deosebit de serios, constant și nu suportă compromisuri”.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?