Prima pagină » VIDEO | Rareș Bogdan, discurs magistral în plenul PE în fața Comisarului autriac Johannes Hahn, pentru aderarea României la Schengen

VIDEO | Rareș Bogdan, discurs magistral în plenul PE în fața Comisarului autriac Johannes Hahn, pentru aderarea României la Schengen

by A. Ionut
0 comment

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a rostit, joi, un discurs magistral în plenul Parlamentului European, în fața Comisarului austriac Johannes Hahn, în privința aderării României la Spațiul Schengen:

„Excelențele voastre,

 România își dorește ca Uniunea Europeană să devină un loc mai sigur pentru cetățenii ei. Dar și românii sunt cetățeni europeni!

Românii contribuie esențial la stăvilirea migrației ilegale, și cu toate astea, au fost jigniți cumplit.

Românilor li s-a refuzat accesul în Spațiul Schengen, iar asta s-a întâmplat din cauza josniciei politice a Cancelarului austriac Nehammer. Care iată, a și plătit la alegerile de duminică unde partidul său a înregistrat cel mai prost scor electoral de la Al Doilea Război Mondial încoace.

Doamnelor și domnilor, Uniunea Europeană nu trebuie să devină un loc unde mai-marii zilei dispun discreționar de soarta a milioane de cetățeni!

Ce au făcut românii ca să merite un asemenea tratament nemernic?

Au investit un miliard de euro în securizarea frontierelor!

Au ajutat milioane de refugiați ucraineni, 3,5 milioane (!!!!), i-au hrănit, i-au luat acasă, le-au cumpărat medicamente și lapte praf și nu s-au plâns, deoarece românii chiar sunt creștini, nu doar spun că sunt.

Românii își asumă un risc major în vecinătatea Ucrainei, dar vă spun ceva și luați aminte: ei nu sunt fraierii Uniunii Europene și nici cetățeni de rang 2. Sper ca Suedia, o democrație consolidată și un stat model pentru respectarea drepturilor și libertăților să pună pe agenda unuia dintre cele două Consilii JAI pe care le patronează în martie și iunie, extinderea Spațiului Schengen pentru România și Bulgaria!”

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?