Prima pagină » Ciucă cere dreptate pentru Mitropolia Basarabiei: “Toți românii creștini ortodocși din jurul României trebuie să aibă acces nemijlocit la Biserica Ortodoxă Română”

Ciucă cere dreptate pentru Mitropolia Basarabiei: “Toți românii creștini ortodocși din jurul României trebuie să aibă acces nemijlocit la Biserica Ortodoxă Română”

by B. R.
0 comment

Nicolae Ciucă, președintele Senatului, s-a întâlnit azi cu Maia Sandu și a purtat discuții cruciale pentru relațiile dintre România și Republica Moldova. Un punct important în agendă a fost solicitarea țării noastre de cedare a fostului siminar teologic din Chișinău către Mitropolia Basarabiei. Inițiativa este văzută ca un gest simbolic de revenire a Bisericii Ortodoxe Române peste Prut. Ciucă a insitat pe acest subiect pe care l-a numit “un proiect de suflet”.

“În dialogul nostru, am reiterat solicitarea referitoare la transmiterea către Mitropolia Basarabiei a clădirii fostului seminar teologic din Chișinău. Pentru mine, Mitropolia Basarabiei este un proiect de suflet, dar și un proiect strategic pe care voi continua să îl sprijin. Prezența Bisericii Ortodoxe Române în Republica Moldova, prin Mitropolia Basarabiei, înseamnă România și Europa peste Prut. Toți românii creștini ortodocși din jurul României trebuie să aibă acces nemijlocit la Biserica Ortodoxă Română”, a scris șeful Senatului după discuțiile cu președintele Republicii Moldova. 

Alte subiecte bifate de Maia Sandu și Nicolae Ciucă au fost furnizarea de gaze naturale și electricitate în Republica Moldova, construcția de noi poduri peste Prut.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?