Prima pagină » Fisuri pe viaductul de la Aciliu, de pe autostrada A1, inaugurat în urmă cu 10 ani. Pilonii se crapă

Fisuri pe viaductul de la Aciliu, de pe autostrada A1, inaugurat în urmă cu 10 ani. Pilonii se crapă

by B. R.
0 comment

Podul de la Brăila de peste Dunăre nu este singura lucrare de infrastructură recent inaugurată și care are probleme majore de construcție. Pilonii viaductului de la Aciliu, de pe autostrada A 1 Deva-Sibiu, dat în folosință în urmă cu un deceniu, au început să se crape.  

Jurnaliştii de la presa locală au scris că pe unul dintre pilonii de susţinere a podului, care este cel mai înalt viaduct de autostradă din România, au apărut fisuri. Oficialii CNAIR au precizat, însă, că nu sunt probleme de stabilitate a viaductului.

Viaductul de la Aciliu, de pe autostrada A1, se află într-o stare avansată de degradare, pe unul dintre piloni observându-se crăpături şi desprinderi ale betonului.
 
„La nici 10 ani de la deschiderea circulatiei, viaductul de la Aciliu, de pe autostrada A1 Deva – Sibiu, este într-o stare avansată de degradare. Viaductul de la Aciliu se află pe lotul 3 al autostrăzii Orăstie – Sibiu, inaugurat cu «bâlbe» electorale, în anul 2014. El are o lungime de circa un kilometru şi o înălţime de 74 metri, fiind cel mai înalt viaduct de autostradă din România”, scriu jurnaliştii din Alba.
 
Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu, a declarat că este în pregătire o expertiză în ceea ce priveşte podul de pe A1, dând asigurări că nu sunt probleme în ceea ce priveşte stabilitatea construcţiei. 
 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?