Prima pagină » DIICOT și-a trimis în judecată propriul colaborator sub acoperire; judecătorii nu l-au condamnat pe cel care a distrus rețeaua

DIICOT și-a trimis în judecată propriul colaborator sub acoperire; judecătorii nu l-au condamnat pe cel care a distrus rețeaua

by B. R.
0 comment
VIDEO | DIICOT începe o campanie de informare publică împotriva drogurilor

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și-a trimis propriul colaborator, aflat sub acoperire, în judecată, în Brăila. Acesta a fost achitat de toate acuzațiile după ce judecătorii au constatat că inculpatul acționase cu mandat de la procurorul de caz. 

Tribunalul Brăila l-a achitat pe 5 septembrie pe un bărbat pus sub acuzare de DIICOT pentru constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la contrabandă și tăinuire. Instanța nu a făcut decât să constate că bărbatul era chiar colaborator sub acoperire, al DIICOT-ului. Decizia instanței nu este definitivă.

Brăileanul a fost trimis în judecată pentru că în 2016 a transportat 11.000 de pachete de țigări de contrabandă, dar și pentru că ar fi tăinuit alte 52.000 de pachete de țigări tot de contrabandă.

Cu ajutorul lui, întreaga rețea de contrabandiști a fost destructurată, iar aceștia au fost trimiși în judecată într-un dosar separat de contrabandă cu țigări. 

„Instanţa constată că, potrivit dispoziţiilor articolului 16, alineatul 1, litera d din Codul de Procedură Penală, acţiunea penală nu poate fi pusă în mişcare, iar când a fost pusă în mişcare nu poate fi exercitată dacă există o cauză justificativă sau de neimputabilitate. În continuare se reţine că, potrivit dispoziţiilor articolului 150, alineatul 4 din Codul de Procedură Penală, desfăşurarea activităţilor autorizate de procuror de către persoana autorizată de acesta nu constituie contravenţie sau infracţiune. Aderarea inculpatului I.C. la grupul infracţional condus de …  a fost realizată strict în scopul realizării transportului de ţigarete din data de 24.10.2016 (livrate efectiv pe 25.10.2016 în Constanţa) iar procurorul de caz, emitent al ordonanţelor de folosire a inculpatului I.C. în calitate de colaborator, a stabilit că inculpatul I.C.,  în această calitate, a acţionat în limitele autorizării (conform dispoziţiilor articolului 150, alineatul 5 din Codul de Procedură Penală). Mai mult, inculpatul I.C.  a dat şi declaraţie în cadrul acestui dosar penal în calitate de martor ameninţat, sub identitatea nereală”, a stabilit Tribunalul Brăila.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?