Prima pagină » Daea, discurs de 45 de minute despre criza cerealelor: a înșirat dintr-un carnețel realizările din cele 10 luni de mandat

Daea, discurs de 45 de minute despre criza cerealelor: a înșirat dintr-un carnețel realizările din cele 10 luni de mandat

Moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii - Petre Daea a venit cu un jurnal în care și-a consemnat activitatea zilnică la Minister

by B. R.
0 comment

A mai trecut o zi și România nu a luat nicio decizie în scandalul cerealelor ieftine din Ucraina. PSD a cerut guvernului să suspende importurile din Ucraina și să respecte, astfel, solicitarea fermierilor, care se plâng de pagube de miliarde de euro. Ministrul Agriculturii a fost audiat în Parlament, după ce opoziția i-a cerut demisia printr-o moțiune de cenzură. 

Petre Daea a mers marți în Parlament, la dezbaterea moțiunii simple depuse împotriva sa de către USR și Forţa Dreptei, cu un jurnal în care a susținut că a „consemnat zilnic” activitatea sa la Ministerul Agriculturii. În timpul dezbaterilor, USR l-a catalogat drept „un măscărici” al agriculturii românești, iar deputații AUR au venit cu pancarte cu mesajul „Opriți importurile din Ucraina!”.

Într-un discurs de aproape o oră, Daea a găsit ocazia să înșire realizările din cele 10 luni ale mandatului. Le-a citit dintr-un carnețel, în fața parlamentarilor, cărora le-a transmis că „misiunea încredinţată şi conştiinţa” l-au obligat să consemneze zilnic într-un jurnal activitatea desfășurată și rezultatele obținute: „Acesta este jurnalul, este un răspuns al moțiunii conștiinței mele și puteți studia acest jurnal”. 

Ministrul PSD a mai susținut că USR face afirmații neadevărate despre ratarea Planului Național Strategic.

Despre criza cerealelor din Ucraina, ministrul Agriculturii a spus că este analizată altă sumă de sprijin suplimentar pentru fermieri și așteaptă decizia COREPER, cât și răspunsul la scrisoarea adresată președintei CE Ursula von der Leyen:  „Cu privire la criza cerealelor din Ucraina, trebuie să îi informez pe cei care nu știu că între UE și Ucraina s-a încheiat un acord de asociere prin ratificare de către parlamentele tuturor statelor membre și al nostru. În baza acordului s-a elaborat și Regulamentul privind măsurile de liberalizare temporară a comerțului. În prezent se află în analiză o altă sumă pentru un sprijin suplimentar. Așteptăm decizia COREPER și răspunsul la scrisoarea adresată președintei Comisiei Europene”.

Statele vecine iau măsuri drastice în criza cerealelor din Ucraina, România încă e la stadiul de propuneri. 

În moțiunea simplă inițiată de USR și Forța Dreptei, intitulată „De la grânarul Europei la rușinea Europei, ministrul Petre Daea este acuzat, printre altele, că nu a reușit să obțină mai mulți bani de la Comisia Europeană pentru sprijinul fermierilor în criza cerealelor ieftine din Ucraina.

Votul la moțiune va fi dat în plenul de miercuri al Camerei Deputaților.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?