Prima pagină » Încă un politician basarabean îl acuză pe Simion de relații cu rușii

Încă un politician basarabean îl acuză pe Simion de relații cu rușii

Fost premier al Moldovei: Am primit informații de la șeful SIS că a avut contacte cu serviciile speciale rusești

by B. R.
0 comment

Vlad Filat, fostul premierul al Republicii Moldova, a spus în timpul unei emisiuni că liderul AUR a fost interzis peste Prut pentru că în 2015 a primit informații conform cărora Simion ar fi avut “contacte cu serviciile speciale rusești”. Filat a adăugat că decizia interdicției a fost luată după multe discuții în coaliția de guvernare: “Am avut discuții, și nu puține, având în vedere că interdicția viza un cetățean român, european”, a spus fostul prim-ministru. Mai mult, pe acest subiect a fost convocat chiar și șeful Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova.

Informația explozivă făcută publică de Vlad Filat vine după ce și Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, a dezvăluit luna trecută că Simion a avut, în urmă cu 12 ani, o întâlnire cu unul dintre șefii FSB.

„Era perceput ca un unionist din România, așa îl percepeam și eu. Șocul cel mare a venit când el a fost expulzat din Moldova și nu mi-am dat seama de ce. Cum poate să fie expulzat cineva care este unionist, prieten cu Republica Moldova? Atunci eu, fiind deputat, am avut o întâlnire cu directorul de la SIS, și l-am întrebat cum a putut să îl expulzeze. El mi-a spus că a coordonat toate acțiunile cu serviciile din România. Mi-a spus că George Simion este monitorizat de mulți ani de serviciile din Moldova, de serviciile din Ucraina, care au fixat că în 2011, nu mai știu luna, George Simion la Cernăuți s-a întâlnit cu rezidentul FSB-ului și că acțiunile lui George Simion nu sunt ceea ce credem noi că sunt.Mi-a zis că la noi în Moldova George Simion se întâlnește des cu Mark Tkaciuk, care era omul serviciilor rusești. Eu nu am făcut cunoștință cu documentele și mă bazez pe ce mi-a spus atunci directorul SIS-ului, care era foarte bine informat”, a spus fostul ministru al Apărării de peste Prut.

Informațiile au fost negate atât de George Simion, cât și de partidul pe care îl conduce.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?