Prima pagină » Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu dascălii: Educația, prioritate națională, inclusiv salariile profesorilor

Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu dascălii: Educația, prioritate națională, inclusiv salariile profesorilor

by B. R.
0 comment

Premierul a anunțat la începutul ședinței de Guvern că educația este și va rămâne o prioritate și pentru executiv și pentru coaliție. Declarația vine după ce Nicolae Ciucă a discutat înainte cu sindicaliștii din educație nemulțumiți de nivelul salarizării. Nicolae Ciucă a mai spus că o nouă întâlnire cu sindicaliștii din învățământ va avea loc luni pentru a evita o eventuală grevă.

“Am avut dialog foarte bun. Apreciez și voi susține de fiecare dată că educația este și va fi o prioritate pentru Guvern și actuala Coaliție. În urma discuțiilor, am prezentat posibilitățile bugetare ale Guvernului acum și ne-am angajat să închidem anexa 8 din legea 153 – e o asumare care vizează toate categoriile profesionale care au rămas în anexă. Ne-am asumat la nivelul Coaliției că în programul de guvernare care va fi aprobat săptămâna viitoare și cu care va intra în funcțiune noul guvern, împreună cu sindicatele, vom scrie textul convenit din care să rezulte clar că educația reprezintă prioritate națională, inclusiv componenta de salarizare. E o abordare sinceră și onestă atât față de toți cei care lucrează în învățământ, profesori, personal nedidactic, față de noi, exprimăm clar care e acum posibilitatea financiară acum, când vorbim, care e abordarea pentru intrarea în vigoare a legilor educației și legii salarizării”, a spus premierul în ședința de Guvern. Nicolae Ciucă a anunțat că o nouă întâlnire cu sindicatele din educație va avea loc luni.

Premierul a venit cu o veste bună în ședință. A anunțat că au fost aprobate la Bruxelles proiecte de investiții în valoare de 10 miliarde de euro din cadrul financiar 2021-2027. “Vom putea să continuăm proiecte de infrastructură, transport etc – toate trebuie concretizate în decizii guvernamentale”, a concluziat primul-ministru.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?