Prima pagină » Prețul la pompă a crescut în această dimineață, Petrom sfidează cu cele mai mari tarife – noile prețuri la benzină și motorină

Prețul la pompă a crescut în această dimineață, Petrom sfidează cu cele mai mari tarife – noile prețuri la benzină și motorină

by B. R.
0 comment

După un lanț de ieftiniri, carburanții s-au scumpit în această dimineață. Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a crescut prețul motorinei cu patru bani pe litru, la doar o zi după ce a majorat prețul benzinei cu cinci bani pe litru.      

Astfel, astăzi, prețul motorinei standard este de 7,24 lei/litru la stațiile Petrom din Capitală și urcă la 7,34 lei/litru la stațiile OMV Petrom și 7,3 lei/litru la Mol.

Cele mai mici prețuri se găsesc la Lukoil, companie cu acționariat rusesc, adică 7,22 lei/litru.

Ieri, de exemplu, 3 martie, Petrom opera în Capitală un preț de 6,58 lei/litru la benzină. Iar la unele benzinării Mol prețul era de la 6,68 lei/litru.

Este prima scumpire operată după mai multe luni în care prețul a fost micșorat constant.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, cu o rețea de 561 de stații de distribuție, dintre care 401 Petrom și 160 OMV.

Consumul mediu anual în România este de aproximativ 7,3 milioane de tone de carburanți, dintre care 5,9 milioane de tone motorină. Doar două treimi se produce în cele trei rafinării din țară, restul se importă. Consumul a crescut ușor anul trecut, cu aproximativ 3%.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?