Prima pagină » Guvernul adoptă OUG cu creșterile propuse pentru profesori. Ciucă: ordonanța de azi schimbă radical modul de salarizare în educație

Guvernul adoptă OUG cu creșterile propuse pentru profesori. Ciucă: ordonanța de azi schimbă radical modul de salarizare în educație

by B. R.
0 comment
Premierul Nicolae Ciucă anunță de la Palatul Victoria, la începutul unei ședințe extraordinare de Guvern convocate pentru a aproba o majorare salarială refuzată aseară de sindicate, că salarizarea profesorilor se va schimba „radical”.  Ciucă a mai declarat că România nu îşi mai poate permite să ţină dascălii şi elevii departe de şcoală.

„Astăzi, autorități, părinți, dascăli suntem datori să facem în așa fel încât să le recunoaștem dreptul la educație și să beneficieze de tot ceea ce înseamnă dreptul la școală. Am convingerea că în urma acestor aproape 2 săptămâni în care ne-am întâlnit cu liderii de sindicat, ai părinților, ai copiilor, am înțeles cu toții că avem nevoie să recunoaștem rolul esențial al educației.

Am convocat această ședință excepțională de Guvern pentru că am apreciat că e absolut necesar să facem în așa fel încât să remediem tot ce s-a întâmplat în acești 30 de ani în care s-au acumulat nedreptăți și inechități în sistemul educațional.

E dreptul tuturor celor care azi își desfășoară activitatea în sistemul educațional, iar rolul nostru este ca împreună cu ei să adoptăm decizii. Nu ne putem asigura că printr-o singură decizie aceste probleme vor putea fi rezolvate.

OUG de azi schimbă radical modul de salarizare în educație pentru că am considerat că este necesar ca noi toți să înțelegem rolul și menirea pe care o au dascălii și întreg sistemul în identificarea soluțiilor și asigurarea unui sistem educațional așa cum îl dorim toți.

Majorările salariale beneficiază astăzi de garanția coaliției de guvernare. Ne-am asumat cu toții prioritizarea educației în programul de guvernare, fiind conștienți de faptul că România va avea viitor doar printr-un sistem de educație care să beneficieze de reformele necesare.

130.000 de oameni vor fi primii beneficiari ai noii grile de salarizare. Din perspectiva noastră este garanția că discutăm cu un proces ireversibil care va fi consolidat cu un dialog cu întreg mediul asociativ și prin măsurile la nivelul Ministerului Educației și Guvernului.

Apreciem că este momentul să recunoaștem că azi România nu-și mai poate permite să țină dascălii și elevii departe de școală. Sunt momente importante pentru elevii de clasa a 8-a, pentru tinerii care trebuie să intre în Bacalaureat, astfel încât să intrăm în normalitate.

Sunt convins că prin decizia de azi și întâlnirile de azi cu sindicatele din educație vom reuși să redăm împreună speranța unui viitor mai bun pentru copiii noștri”, a spus șeful Executivului. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?