Prima pagină » Zelenski: Când vom câştiga, acest război se va încheia. Sau Rusia îl poate opri mai devreme

Zelenski: Când vom câştiga, acest război se va încheia. Sau Rusia îl poate opri mai devreme

by B. R.
0 comment

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi în Republica Moldova că războiul se va încheia doar atunci când ucrainenii vor învinge sau când Rusia va părăsi teritoriile ocupate.

Preşedintele Ucrainei a fost primul lider care a sosit în Republica Moldova pentru a participa la summitul Comunităţii Politice Europene (CPE), unde a fost întâmpinat de şefa statului, Maia Sandu. Ulterior, cei doi au avut o discuţie, după care au făcut declaraţii pentru presă.

„Până la victoria noastră. Când vom câştiga acest război se va încheia. Sau Rusia îl poate opri mai devreme. Poate să părăsească teritoriul nostru. Sunt fericit să mă aflu aici. Nu a fost uşor, dar am venit astăzi să oferim sprijin Republicii Moldova pentru că a primit atât de mulţi refugiaţi încă din prima zi a războiului. Astăzi urmează să discutăm despre relaţiile bilaterale, proiecte prioritare şi de infrastructură. Republica Moldova este un partener important pentru noi. Credem în viitorul nostru european. Trebuie să mergem împreună, umăr la umăr. Avem nevoie de unitate din partea partenerilor noştri”, a spus Volodimir Zelenski.

„Viitorul nostru este în UE. Ucraina este pregătită să adere la NATO”, a completat președintele ucrainean. 

Republica Moldova găzduiește joi cel de-al doilea summit al Comunității Police Europene, la care sunt invitaţi să participe aproximativ 50 de preşedinţi, prim-miniştri şi înalţi oficiali europeni. Evenimentul, organizat la Castelul Mimi, un domeniu viticol din satul Bulboaca, situat la 35 km de capitala Chişinău, vine în continuarea iniţiativei de anul trecut, condusă de Franţa, de a reuni la Praga liderii ţărilor membre şi nemembre ale Uniunii Europene pentru a discuta despre provocările politice actuale. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?