Prima pagină » Vicepreședintele PNL acuză VRĂJEALA lui Stănescu și Ciolacu: „Transporturile și Finanțele revin PNL la rotativă. Nu vom ceda!”

Vicepreședintele PNL acuză VRĂJEALA lui Stănescu și Ciolacu: „Transporturile și Finanțele revin PNL la rotativă. Nu vom ceda!”

by A. Ionut
0 comment

Vicepreședintele PNL Adrian Cozma a respins propunerea avansată de Paul Stănescu și Marcel Ciolacu ca miniștrii performanți să rămână în funcție la rotația premierilor și a precizat că liberalii vor respecta protocolul Coaliției care prevede și rocada miniștrilor la anumite portofolii.

„Vrăjeala aceasta pe care o aud de câteva zile de la PSD…de fapt pentru rotativă ne pregătește PSD că n-ar trebui să fie schimbări la Transporturi și Finanțe. Eu vă asigur că PNL nu va ceda niciun moment și cu siguranță, la rotativă, conform protocolului, PNL va lua portofoliile. Aici nu există discuții pe tema asta. PSD încearcă să facă cu mult tact o chestie, dar nu merge așa. Îi anunț în mod categoric pe cei de la PSD că nu vom ceda. Transporturile și Finanțele revin PNL, să fie foarte clar”, a declarat Cozma.

Conform protocolului Coaliției de guvernare, pe 25 mai 2023 actualul premier Nicolae Ciucă (PNL) va demisiona, acesta urmând să fie înlocuit de Marcel Ciolacu (PSD) în fruntea Guvernului. Pe lângă rotația premierilor, o premieră în politica românească, protocolul prevede că PSD și PNL urmează să facă schimb și de o parte dintre ministere:

  • PNL va prelua un portofoliu de vicepremier, Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanțelor și șeful SGG
  • PSD va prelua Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerul Justiției și coordonarea Cancelariei Prim-ministrului

Sursa foto: obiectiv-sm.ro

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?