Prima pagină » Iohannis: Profesorii trebuie plătiți la adevărata lor valoare. Cererile pentru creșterea salariilor sunt îndreptățite

Iohannis: Profesorii trebuie plătiți la adevărata lor valoare. Cererile pentru creșterea salariilor sunt îndreptățite

„Profesorii trebuie plătiți la adevărata lor valoare. Aici le dau dreptate”

by B. R.
0 comment

Cererile profesorilor pentru creșterea salariilor sunt îndreptățite, dacă vrem un sistem foarte performant, trebuie să plătim profesorii la adevărata lor valoare, a spus, miercuri, președintele Klaus Iohannis, aflat la summitul Consiliului Europei, când a fost întrebat de ziariști despre greva generală anunțată de sindicatele din educație. 

`Solicitările dascălilor pentru măriri salariale sunt îndreptățite în condițiile în care avem o inflație destul de mare. Dar în realitate avem nevoie de mult mai mult și am spus acest lucru în ultimii ani, când lucram la proiectul România Educată. Dacă dorim un învățământ de foarte bună calitate, trebuie să avem toate condițiile, nu doar săli moderne, trebuie să avem grijă de profesori să aibă condițiile pentru a-și face treaba cum trebuie”, a spus Iohannis. 

„Profesorii trebuie plătiți la adevărata lor valoare. Aici le dau dreptate”, a mai spus șeful statului.

Iohannis a mai spus că problema salariilor e legată „artificial” de dezbaterile pe noile legi ale educației. 

„Chestiunea e artificial legată de legile educației. Salarizarea nu are legătură cu legile educației. Dacă aceste chestiuni se obțin prin grevă, e o întrebare care se poate pune, însă sindicatele își fac planul lor. Dacă vrem un sistem foarte performant, trebuie să plătim profesorii”, a mai spus Iohannis.

Iohannis a dat asigurări că insistă ca la Ministerul Muncii să se lucreze mai repede noul proiect de lege a salarizării și grilele care se fac pentru învățământ. 

„Aștept și eu și o să insist pe această chestiune, ca la Ministerul Muncii să se lucreze un pic mai repede pe noul proiect de lege a salarizării și grilele care se fac pentru învățământ să fie unele care, sigur, satisfac nevoile sistemului. Dacă aceste chestiuni se obțin prin grevă, sigur, este o întrebare care se poate pune, însă sindicatele își fac planul lor și nu acestea le discut, eu discut despre nevoile sistemului educațional din România”, a adăugat președintele. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?