Prima pagină » Bode: Ciucă este o opțiune pentru funcția de președinte al României

Bode: Ciucă este o opțiune pentru funcția de președinte al României

Ministrul de Interne a anunțat că angajările din zonele sensibile nu vor fi blocate

by B. R.
0 comment

Lucian Bode, ministrul de Interne al României, a făcut aseară mai multe declarații importante la televiziunea publică. Bode a anunțat că Nicolae Ciucă este o opțiune pentru Cotroceni și că angajările nu vor fi blocate în instituțiile-cheie. Ministrul a vorbit și despre tragedia de la școala din Belgrad, măsurile care se iau în România pentru stoparea flagelului drogurilor, dar și despre ultimele discuții în coaliție înainte de rotativă. 

“Ne propunem ca anul viitor să dăm un candidat cu șanse să câștige președinția României. Astăzi, preşedintele PNL este o opţiune pentru a candida la funcţia de preşedinte al României. Până atunci, există un post de vicepremier al PNL, domnul Ciucă va face ceea ce este cel mai bine pentru PNL. Nu este nici un dubiu că rocada se va întâmpla la timp. PNL a schimbat paradigma de la o creștere economică bazată pe consum , la o creștere bazată pe investiții. Va fi o discuție în coaliție undeva pe 26- 27 mai, posibil până la 1 iunie să avem un nou Guvern cu puteri depline, pentru ca până atunci vom avea un premier interimar, un premier de la PSD, pentru că cel mai probabil Marcel Ciolacu va fi propunerea PSD. Compromisul în politică face parte din viața noastră, dar să nu fie un compromis compromițător, să nu se mai întâmple ceea ce a făcut fostul președinte PNL, Ludovic Orban cu USR”, a spus ministrul de Interne la postul public la televiziune.

Lucian Bode a dat asigurări că angajările nu vor fi blocate în instituțiile  importante pentru securitatea noastră: “Deficitul resursei umane este o problemă pentru minister. Avem structuri unde lipsesc oameni, arme (70-80%), 30.000 efective lipsă.  În coaliție s-a discutat că unde se impune, dar și în alte domenii sensibile cu deficit, aceste concursuri nu vor fi blocate. Aceste concursuri de ocupare a posturilor vacante nu vor fi blocate, la ISU avem deja un memorandum. Acolo unde aceste angajări din zonele sensibile sunt argumentate, Guvernul aprobă acest memorandum”.

“Este o tragedie ce s-a întâmplat la Belgrad, cu atât mai mult cu cât vorbim de o școală bună cu aprecieri la nivel național. Dar, dacă ne uităm la tabloul infracțional din România… vreau să spun că România este o țară sigură. În urmă cu două săptămâni a apărut un raport și pe zona de crimă organizată. Dau un exemplu: am avut peste 11 mii de percheziții, peste 3 mii de rechizitorii, peste 300 de grupuri infracționale destructurate.  În școli sunt situații, se întâmplă să avem violențe, consum de droguri, avem un flagel, am trecut de la statutul de consumatori ocazionali, la dependenți. Anul trecut am avut peste o mie de profesori care au intrat în proiectul nostru de prevenire a acestui fenomen. Anul trecut am reușit să capturăm peste o tonă de droguri, înseamnă foarte mult”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Despre intrarea în Schengen, Bode a dat asigurări că țara noastră e pregătită să intre în spațiul de liberă circulație încă din 2011. Vestea bună este că aderararea ar putea avea loc chiar în acest an, a anunțat ministrul de Interne.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?