Prima pagină » Lider PNL: Bătăușii, criminalii trebuie să stea la pușcărie. Constituția ne obligă să luăm toate măsurile necesare pentru protecția vieții, integrității fizice și psihice a cetățenilor

Lider PNL: Bătăușii, criminalii trebuie să stea la pușcărie. Constituția ne obligă să luăm toate măsurile necesare pentru protecția vieții, integrității fizice și psihice a cetățenilor

by A. Ionut
0 comment

Gabriel Andronache, liderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor, a explicat necesitatea modificării şi completării Legii nr.286/2009 privind Codul Penal.  

 

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri, în calitate de for decizional, un proiect de lege de modificare a Codului Penal, depus de Nicolae Ciucă  și Lucian Bode, care prevede noi situaţii în care legitima apărare este prezumată. De asemenea, au fost modificate și pedepsele pentru unele infracţiuni contra persoanei şi contra patrimoniului, pentru infracţiunile de ultraj şi tulburare a ordinii şi liniştii publice.

„Astăzi, în Camera Deputaților, am avut în dezbatere proiectul inițiat de senatorul Nicolae Ciucă și de deputatul Lucian Bode, un proiect de modificare a Codului Penal prin care, practic, inițiatorii au propus agravarea pedepselor pentru infracțiunile săvârșite cu violență. În fapt, Grupul parlamentar PNL, alături de cei doi inițiatori, dorește ca în situația în care vorbim despre omor, despre lovituri cauzatoare de moarte, despre loviri sau despre alte infracțiuni săvârțite cu violență, acestea să fie agravate dacă se desfășoară în anumite condiții, cum ar fi: situația în care victima este o persoană vulnerabilă (are o dizabilitate sau victima este un minor).

 Având în vedere ultimele situații din societate de tipul acesta, am considerat că o astfel de intervenție legislativă este necesară. Bătăușii, criminalii trebuie să stea la pușcărie, exact lucrul acesta l-au propus inițiatorii, iar Grupul PNL din Camera Deputaților a susținut acest proiect.

 Colegii din Opoziție se pare că nu reușesc să înțeleagă că faptul trebuie să trecem dincolo de simpatiile sau antipatiile politice atunci când vorbim de interesul superior sau de interesul general al cetățeanului. Să nu uităm că articolul 22 din Constituție ne obligă să luăm toate măsurile necesare pentru protecția vieții, integrității fizice și psihice a cetățenilor. Această cerință îndeplinește acest proiect! Este important de subliniat următorul lucru: cine a votat astăzi <pentru> , a votat pentru viață; cine a votat împotriva proiectului, a votat pentru moarte. Cine citește acest proiect își va da seama că acesta este adevărul. Grupul PNL din Camera Deputaților a votat în favoarea acestui proiect, pentru ca toți criminalii și bătăușii să stea la pușcărie!”, a transmis Gabriel Andronache, liderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?