Prima pagină » Nicolae Ciucă: Pe 25 aprilie vom stabili măsura definitivă pentru importurile din Ucraina

Nicolae Ciucă: Pe 25 aprilie vom stabili măsura definitivă pentru importurile din Ucraina

by B. R.
0 comment

Premierul Nicolae Ciucă vine cu precizări de ultimă oră despre importul cerealelor din Ucraina, dar și despre dezbaterile tot mai intense despre Legile Educației care sunt acum în dezbatere, în Parlament.

“România este în deplina aliniere cu măsurile care se vor stabili la nivelul Comisiei Europene. Urmează ca pe 25 aprilie să aibă loc Consiliul Agrifish și acolo vom stabili ce măsuri se vor lua. Cert este că în momentul de față, România nu a decis blocarea unilaterală a importurilor și trebuie să vedem ansamblul și consecințele care se vor petrece luând o astfel de decizie și în continuare să vedem ce suferă poporul ucrainean în nevoia de a-și apara țara. Ca atare, trebuie să gândim aceste măsuri cât se poate de așezat și să vedem tot ansamblul de efecte pe care le produc”, a declarat premierul în timpul unei vizite oficiale în județul Brașov.  

Nicolae Ciucă a mai spus că Legile Educației sunt acum în Parlament, iar modificările trebuie asumate de aleși, însă a precizat că toate deciziile trebuie luate împreună cu specialiști în comisiile din legislativ. Premierul a avut un mesaj și pentru mediul de afaceri în contextul în care marii contribuabili care au rămas datori la stat vor fi verificați de ANAF: “Eu cred foarte mult în potențialul capitalului românesc și cred că putem sa avem producători din țara noastră cu capital românesc care să intre-n competiție cu oameni de afaceri de la nivel internațional. Este vorba de un nivel de ambiție mai mare pentru care avem potențial și uman și natural. Trebuie să fim conștienți că acum este momentul în care trecem într-o altă etapă de dezvoltare economică a României. Modelul de până acum se baza pe o inerție, mizând pe fiscalitatea rezonabilă și pe forța de muncă ieftină. Ca liberali, considerăm că este esențial ca în România să crească mult mai mult numărul celor cu venituri decente, așa-numita clasă de mijloc a țării. Astfel, cu cât numărul românilor care câștigă din ce în ce mai bine va fi mai mare, cu atât și economia noastră va fi mai puternică”.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?