Prima pagină » Nicolae Ciucă: Viitorul Guvern trebuie să continue creșterea veniturilor românilor!

Nicolae Ciucă: Viitorul Guvern trebuie să continue creșterea veniturilor românilor!

by B. R.
0 comment

Premierul Nicolae Ciucă este azi în Bihor, acolo unde s-a inaugurat prima fabrică de producere a anvelopelor cu emisii zero de dioxid de carbon din lume. Investiția se ridică la 650 de milioane de euro. După ceremonie, premierul a participat la o întâlnire cu primarii PNL din județul Bihor, iar aici a transmis că țara noastră are una dintre cele mai redusă rate a șomajului  din Uniunea Europeană. Primul-ministru a avut și un mesaj important pentru viitorul Guvern: trebuie să crească în continuare veniturile românilor.

“România a urmărit și atins jaloanele și reformele din PNRR. Țara noastră este astăzi un imens șantier, unde se realizează investiții publice mari, cu fonduri europene și cu cele naționale. Avem una dintre cele mai reduse rate a șomajului de la nivelul statelor UE. Iar acest lucru înseamnă că românii au locuri de muncă, iar România este pusă pe treabă. Trebuie să vorbim mai mult despre aceste lucruri. Mai ales în contextul în care adversarii noștri încearcă să acrediteze ideea că guvernarea PNL nu a mers prea bine. Obiectivul nostru în cadrul viitorului Guvern este să aducem mai multă prosperitate, pentru România și pentru fiecare familie din țara noastră. Ambiția PNL este să aducă puterea de cumpărare a românilor cât mai aproape de media europeană”, a spus premierul în cadrul întâlnirii cu edilii bihoreni.

Primul-ministru a anunțat și măsurile pe care le va susține în viitorul Guvern. În primul rând, Nicolae Ciucă a spus că va insista pentru reducerea contribuțiilor de asigurări sociale. O altă măsură ar fi eliminarea contribuției de sănătate pentru românii care au al doilea loc de muncă. “Anii 2023 și 2024 trebuie să fie ai creșterii numărului de locuri de muncă. PNL are în vedere măsuri active pentru crearea noilor locuri de muncă, în special pentru tineri și pentru persoanele de peste 55 de ani. Vom susține instituirea unor sume deductibile de 1.000 de lei pe lună pentru cei care angajează tineri de până în 24 de ani și de 750 de lei pe lună pentru cei care angajează persoane între 55 și 65 de ani. Totodată, pentru stimularea antreprenoriatului și crearea de noi locuri de muncă, PNL va cere finanțarea a 10.000 de proiecte cu o sumă de 200.000 lei pe proiect prin programul Start-UP Nation. Totodată, toate reformele asumate prin PNRR trebuie duse până la capăt”, a spus premierul la întâlnirea cu liberalii din Bihor.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?