Prima pagină » Când a început să se apropie de Dumnezeu. Ciucă: „Relația cu Divinitatea se trăiește, se simte”

Când a început să se apropie de Dumnezeu. Ciucă: „Relația cu Divinitatea se trăiește, se simte”

by B. R.
0 comment

Invitat la DCNews, Nicolae Ciucă, președintele Senatului României, a vorbit despre relația pe care o are cu Divinitatea și de când a început să se apropie de Dumnezeu. Acesta spune că totul a început în copilărie, de la educația pe care a primit-o în familie, dar mai ales de la bunica lui care era credincioasă. 

„Relația cu Divinitatea nu a fost doar pe câmpul de luptă, ci o avem fiecare dintre noi din momentul în care începem să înțelegem ce înseamnă Divinitatea, când părinții sau bunicii ne învață prima rugăciune. Relația cu Divinitatea se trăiește, se simte“, a spus Nicolae Ciucă.

Președintele Senatului spune că s-a rugat mult pe câmpul de luptă și că, alături de camarazii săi, a construit câte o capelă militară. 

„În ambele baze, și în Kandahar, și în Irak. Împreună cu camarazii mei am construit câte o capelă militară. Am avut capelă militară unde preotul slujea în fiecare duminică și în fiecare zi de sărbătoare religioasă. Nu conta că suntem doar 2 sau 3 la slujbă ori capela e plină, se slujea.

Această legătură cu Divinitatea se trăiește de către fiecare dintre noi și teama de a nu muri neîmpărtășit sper că e ușor de înțeles. De aici nimeni nu a plecat viu. În tradiția noastră, în credința și conștiința noastră, ultimul lucru pe care trebuie să-l facă un om este să se împărtășească. Lucrul acesta trebuie făcut cât mai des posibil, că nu știm niciodată ce poate să se întâmpla.

Sunt chestiuni de natură personală, pe care le-am dobândit de mic, de la țară. Bunica mea era foarte credincioasă și așa ne-a crescut și educat“, a mai spus Nicolae Ciucă.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?