Prima pagină » Capturi record de droguri şi rețele de traficanți destructurate – primele efecte ale planului de luptă împotriva drogurilor încep să apară

Capturi record de droguri şi rețele de traficanți destructurate – primele efecte ale planului de luptă împotriva drogurilor încep să apară

by B. R.
0 comment

Anunțat de Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, planul de luptă cu drogurile a fost activat la nivel național și încep să apară primele rezultate. Conform Poliției, în ultimele zile a fost derulată operațiunea „Hidra”, prin care s-au făcut percheziții la domiciliile mai multor tineri din familii înstărite. Din cercetări, a reieșit că aceștia sunt specializați în distribuirea de stupefiante în București și pe litoral.

MAI vorbește despre toleranță zero în contextul Planului anunțat de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu. Acțiunile vizează decapitarea rețelelor puternice de trafic de droguri, dar și acțiuni masive de combatere a consumului printre adolescenți.

Vorbim despre acțiuni permanente, la nivel național, de prevenție cu accent pe prezența specialiștilor în școli și informarea constantă a elevilor despre riscurile la care se expun consumând substanțe interzise, dar și prin razii constante.

Au fost vizați prieteni ai lui Vlad Pascu (tânărul care a provocat accidentul din 2 Mai), familia sa și distribuitorul lor principal de droguri. În plus, mama lui Vlad Pascu este suspectată de „infracțiuni contra înfăptuirii justiției” pentru că ar fi șantajat martori din dosarul în care e vizat fiul ei.

Cifrele Poliției sunt impresionante și dau amploarea fenomenului de consum și trafic la nivel național. O captură record a fost făcută la vama Bechet pe 29 august. Într-un tir din Bulgaria au fost găsite între semințe de floarea-soarelui peste un milion de pastile de Alprazolam, cu o valoare de piață de 3 milioane euro.

La 1 septembrie, DIICOT Galați a făcut cea mai mare captură de „Cristal”, un drog de mare risc. Este vorba despre 30 kg, cu o valoare de piață de 600.000 euro. În 6 septembrie, DIICOT Timișoara a identificat o cultură de 40 de plante de canabis într-o curte a unei case. Aceasta era una dintre sursele de aprovizionare a unor grupări de traficanți din județul Timiș. Proprietarul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Pe 11 septembrie, DIICOT Giurgiu a trimis în judecată trei bărbați care aduceau din Spania canabis și cocaină, pe care le vindeau elevilor.

Cei mai tineri dintre consumatori aveau vârsta de 13 ani. La Brașov a fost arestat polițistului-traficant și a mai fost destructurată o rețea compusă din 14 persoane, toate arestate preventiv.

În plus, președintele Klaus Iohannis a anunțat că subiectul consumului de droguri în rândul tinerilor va fi discutat în următoarea ședință a CSAT. Efectele și amploarea fenomenului vor fi tratate ca o provocare la adresa siguranței naționale.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?