Prima pagină » Ședință decisivă la Guvern: se tranșează măsurile de austeritate. Avem lista completă – ce se întâmplă cu pensiile și salariile

Ședință decisivă la Guvern: se tranșează măsurile de austeritate. Avem lista completă – ce se întâmplă cu pensiile și salariile

by B. R.
0 comment

Ședință decisivă la Guvern. Potrivit unor surse, liderii coaliției de guvernare se vor reuni la începutul săptămânii viitoare, luni, pentru a decide toate măsurile din „ordonanța austerității”. 

În cadrul ședinței de coaliție, ministrul de finanțe, Adrian Câciu, va veni cu proiectul de OUG, iar de la acest proiect vor începe discuțiile. Surse spun că măsurile de austeritate nu vor afecta în niciun fel mediul privat

În ceea ce privește înghețarea angajărilor la stat, Guvernul va decide ca instituțiile care și-au organizat deja concursurile să meargă până la capăt cu procedura. De „înghețare” vor fi vizați cei care vor dori să facă angajări după data de 15 mai, excepție fiind domeniul apărării, sănătatea și educația. 

Ulterior adoptării OUG se va discuta legea pentru supraimpozitare și pentru cumulul pensie-salariu.

De asemenea, se va discuta dacă, de la un anumit plafon, vor fi impozitate pensiile speciale mai mari decât salariul președintelui României. 

Conform surselor guvernamentale, s-a conchis faptul că nu se pot introduce taxe noi pentru sistemul privat.

„Nu discută nimeni despre tăieri de salarii sau concedieri. Trebuie să colectam mai mult”, le-a spus Nicolae Ciucă membrilor din Guvern.

De asemenea, premierul a explicat că trebuie luată o decizie în privința companiilor de stat, care au acumulat datorii uriașe. Acestea sunt mai mari decât ale companiilor private.

Până în acest moment, nu s-a discutat niciun nume de ministru din noul Guvern, după rocada guvernamentală. Premierul va face analiza fiecărui ministru, pe care o va prezenta public. 

Premierul susține că va face public și momentul în care își va depune mandatul. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?