Prima pagină » Laptele rămâne tot scump. Cum păcălesc marile magazine acordul

Laptele rămâne tot scump. Cum păcălesc marile magazine acordul

by B. R.
0 comment

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, a vorbit în ședința de Guvern de azi despre campania de reducere a prețului laptelului. Chirițoiu a explicat că laptele care nu este produs în România nu intră în acord, așa că prețurile rămân neschimbate la multe rafturi din supermarketuri

“Avem monitorul prețurilor și o să comparăm prețurile de la 11 aprilie, prețurile pe care le practică ei. Poate să nu fie lapte românesc și să nu intre în reducere. Acolo unde o să vedem discrepanțe o să cerem explicații”, a spus președintele Consiliului Concurenței.

“Toate marile lanțuri participă la program. Majoritatea procesatorilor au anunțat intenția de a participa la program. Aplicarea diferă de la magazin la magazin, pentru că sunt sute de produse. Aplicarea nu e integrală și mai durează câteva zile ”, a mai punctat Bogdan Chirițoiu.

Acordul pentru reducerea prețului laptelui a fost stabilit pentru 6 luni începând de la 1 mai. Ieftinirea cu cel puțin 20% a prețului de la raft se aplică laptelui romănesc care costă peste 7 lei litrul. 18 dintre cei 23 de procesatori de lapte au fost de acord cu această campanie.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?