Prima pagină » Simion punctează electoral cu scandal la Țebea – a fost nevoie de intervenția jandarmilor

Simion punctează electoral cu scandal la Țebea – a fost nevoie de intervenția jandarmilor

by B. R.
0 comment

Câteva sute de membri AUR s-au adunat sâmbătă la Țebea la „Serbările Naționale Avram Iancu”. „Suntem Oastea lui Iancu!”, a scris liderul AUR, George Simion, pe Facebook. AUR-iștii au amplasat și un „cort de luptă” la Țebea. În fața cortului se poate vedea parcată o limuzină BMW.

De asemenea, senatoarea Diana Şoşoacă a fost la rândul său prezentă la Ţebea. George Simion şi mai mulţi membri şi simpatizanţi AUR au mărşăluit prin zonă şi au scandat sloganuri patriotice. Totodată, unii dintre reprezentanţii AUR au fost huiduiţi de unii dintre cei prezenţi la acest eveniment. 
 
Astfel, a fost nevoie de forțe de ordine suplimentare pe străzile de la Țebea, din celelalte județe, pentru a fi evitate incidentele. 

Manifestările au debutat cu oficierea unui serviciu religios şi au continuat cu evocarea istorică a evenimentului. După depunerea de coroane de flori au fost depuse coroane de flori şi a urmat defilarea Gărzii de Onoare.

Duminică după amiază, în cadrul Serbărilor Naţionale de la Ţebea are loc un spectacol folcloric, susținut de interpreți de folclor de renume, precum și de maeștri ai taragotului, în frunte cu Pera Bulz, hunedoreanul care a fost declarat de UNESCO, Tezaur Uman Viu, conform unei postări pe Facebook a Centrului de Cultură și Artă al Județului Hunedoara. 

Duminică, câteva mii de oameni au luat parte la Serbările Naţionale de la Ţebea, dedicate lui Avram Iancu, de la a cărui moarte se împlinesc 151 de ani. La manifestările care au început în biserica din cimitirul de la Ţebea şi au continuat la mormântul Eroului Naţional au fost prezenţi lideri ai unor partide politice, parlamentari, autorităţi judeţene şi locale. 

La eveniment au luat parte, între alţii, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, ministrul Familiei, Natalia Intotero, lideri ai mai multor partide politice, parlamentari şi europarlamentari, reprezentanţi ai administraţiilor judeţene şi locale, dar şi ai unor organizaţii neguvernamentale.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?