Prima pagină » UDMR spune adio guvernării. Kelemen Hunor: În acest moment, lucrurile se opresc aici. Regret enorm

UDMR spune adio guvernării. Kelemen Hunor: În acest moment, lucrurile se opresc aici. Regret enorm

Kelemen Hunor: Până dimineață se pot întâmpla multe lucruri

by B. R.
0 comment

Liderul UDMR, Kelemen Hunor a anunţat motivele pentru care formațiunea sa a decis să iasă de la guvernare.

Acesta a declarat, marți seara, că UDMR a dat dovadă de profesionalism, dar și flexibilitate în perioada în care au existat ca parte a coaliției de guvernare. Liderul UDMR a subliniat că „Până când nu sunt trimise listele și programul de guvernare în Parlament nu putem spune că s-a închis această etapă, dar prea multe speranțe nu sunt. Până dimineață se pot întâmpla multe lucruri”.  

„Acum aproape o săptămână am discutat şi colegii au spus că nu putem continua nici cu Ministerul Dezvoltării, nici cu Ministerul Mediului. Eu am spus că nu este corect pentru că avem rezultate la cele doua ministere. Se văd aceste rezultate, am lucrat profesionist, transparent, predictibil şi foarte serios la toate ministerele. 

Sportul ca şi IMM ca şi Turismul au dispărut din schemă. Noi am spus să mergem pe acordul din Coaliţie. Nu se poate. Am spus atunci să mergem pe o variantă unde UDMR păstrează Ministerul Dezvoltării şi căutăm soluţii pentru Ministerul Mediului. Când eram aproape de soluţii ne-am trezit că nu se poate. Trebuie să mergem şi fără Dezvoltare şi fără Mediu.

Au fost făcute câteva discuții în urma cărora s-a conturat o soluţie prin care noi trebuia să preluăm doua minister noi si să renunțăm fără niciun argument logic  la cele doua ministere în care in cei doi ani şi jumătate am condus bine şi profesionist. Am spus că trebuie să fim flexibili ca această coaliţie să meargă mai departe. Schimbăm şi mergem cu Mediul şi alegem un alt minister pe lângă Mediul. PNL nu poate renunța la cele două ministere.  

Preşedintele PSD a spus “dacă voi credeți că UDMR poate merge mai departe cu Mediul sau Energia, PSD lasă ori Economia, ori Fondurile Europene şi Sănătatea să o preluați voi”. Ceea ce nu s-a putut. S-a votat altfel în PNL. În acest moment, aici lucrurile se opresc. Nu am reuşit să ajungem la un consens. Regret enorm de mult. Am arătat dincolo de seriozitate, profesionalism responsabilitate şi flexibilitatea necesară dar la impuse nu se poate lucra”, a spus Kelemen Hunor. 

„Regret enorm de mult. Până când nu sunt trimise listele și programul de guvernare în Parlament nu putem spune că s-a închis această etapă, dar prea multe speranțe nu sunt. Până dimineață se pot întâmpla multe lucruri. Am arătat deschidere și flexibilitate în tot parcursul discuțiilor și negocierilor. Zilele ce urmează mai ieșim la declarații și vă informăm”, a spus Kelemen Hunor. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?