Prima pagină » PNL, o nouă lovitură de imagine: Congresul Partidului Popular European va fi găzduit de liberali la București

PNL, o nouă lovitură de imagine: Congresul Partidului Popular European va fi găzduit de liberali la București

by B. R.
0 comment

Adunarea politică a Partidului Popular European (PPE) – cea mai mare familie politică din Europa – va avea loc la București și va fi găzduită de Partidul Național Liberal. Anunțul a fost făcut pe pagina de Twitter a PPE. Congresul este unul crucial, mai ales că va avea loc înaintea alegerilor europarlamentare din 2024.

“Decizia PPE de a organiza la București cea mai importantă reuniune a sa arată încrederea de care se bucură Partidul Național Liberal și președintele Klaus Iohannis în cadrul celei mai mari familii politice europene. Alegerea României reprezintă un mesaj de susținere și de solidaritate pentru toate statele din Europa Centrală și de Est, care au făcut eforturi deosebite în contextul invadării Ucrainei de către armata rusă. Obiectivul principal al congresului de la București va fi adoptarea strategiei PPE pentru alegerile europarlamentare”, a declarat președintele PNL, Nicolae Ciucă.

La congresul PPE vor veni mii de delegați din 40 de țari, iar printre ei vor fi șefi de state și de guverne. Inclusiv președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, vor sosi la București.

”Prin organizarea acestui Congres, PNL va oferi un cadru de dezbatere proeuropeană. Sunt convins că toate deciziile pe care le vom lua la București vor contribui la câștigarea alegerilor europarlamentare, care vor consolida PPE ca principală forță politică pentru următorii 5 ani”, a spus europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Partidului Popular European.

Partidul Popular European este un partid de centru-dreapta european, unul din cel mai mari partide transnaționale reprezentate în Parlamentul UE. PPE a fost fondat în 1976 de către partide occidentale creștin-democrate, dar mai târziu a primit și partide europene conservatoare sau alte formațiuni politice de centru-dreapta.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?