Prima pagină » Purtătorul de cuvânt al PNL: Decizia angajării răspunderii de către guvern a fost discutată, agreată şi stabilită în coaliţie. Suntem într-o situaţie de reală urgenţă pentru aplicarea acestor măsuri

Purtătorul de cuvânt al PNL: Decizia angajării răspunderii de către guvern a fost discutată, agreată şi stabilită în coaliţie. Suntem într-o situaţie de reală urgenţă pentru aplicarea acestor măsuri

by A. Ionut
0 comment

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că decizia angajării răspunderii de către guvern a fost discutată, agreată şi stabilită în coaliţie. El a precizat că motivul asumării răspunderii este unul cât de poate de pragmatic, pentru că ”suntem într-o situaţie de reală urgenţă pentru aplicarea măsurilor, ca să aibă efectul dorit în aceste ultime patru luni ale anului”.

Purtătorul de cuvânt al PNL a declarat, după anunţul făcut de premierul Marcel Ciolacu, în şedinţa de Guvern, că ”este vorba despre o asumare explicită a acestui pachet de reforme din partea guvernului şi a premierului Marcel Ciolacu”.

”Decizia angajării răspunderii de către guvern a fost discutată, agreată şi stabilită în coaliţie. Singura posibilitate la îndemâna guvernului pentru a modifica legi organice este prin angajarea răspunderii. Nu poţi modifica astfel de acte normative prin Ordonanţă de Urgenţă, ci doar prin dezbatere parlamentară sau angajarea răspunderii. Or, în această situaţie de reală urgenţă în care ne aflăm, dezbaterea parlamentară a atâtor acte normative ar fi durat mult prea mult”, a explicat reprezentantul PNL decizia asumării răspunderii Guvernului pe pachetul de măsuri fiscale, transmite news.ro. 

Ionuţ Stroe subliniază faptul că ”motivul este unul cât de poate de pragmatic”.

”Suntem într-o situaţie de reală urgenţă pentru aplicarea acestor măsuri, astfel încât să aibă efectul dorit în aceste ultime patru luni ale anului”, a explicat liberalul, potrivit sursei citate. 

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi, în deschiderea şedinţei Executivului, că Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală şi cele pentru combaterea evaziunii.

”Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament. Nu mă sperie nimic! Nu voi ceda un milimetru, indiferent de presiunile celor din sistem”, a spus premierul. El a mai afirmat că trebuie să separăm apele şi românii să vadă cine vrea cu adevărat să facă reforme şi să ducă această ţară înainte şi cine se opune şi luptă pentru privilegii şi pentru bogaţi. ”Eu cred că aceasta este calea şi vă anunţ că voi merge înainte cu fermitate”, a precizat Ciolacu.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?