Prima pagină » VIDEO: Partidul Național Liberal împlinește 148 de ani. Ce mesaje transmit liderii

VIDEO: Partidul Național Liberal împlinește 148 de ani. Ce mesaje transmit liderii

Liberalii au anulat evenimentele cu fast pentru a se putea concentra pe rezolvarea problemelor din educație

by B. R.
0 comment

Partidul Național Liberal împlinește azi 148 de ani de la înființare. Liberalii nu au petrecut însă ca în alți ani, au preferat doar să puncteze momentul având în vedere greva din educație. Chiar au fost anulate evenimente pentru ca premierul să poată participa la negocierile cu sindicaliștii din învățământ.

 

Premierul Nicolae Ciucă a amintit cele mai importante momente din istoria partidului. “Astăzi marcăm nu doar istoria PNL ca partid, ci o parte din istoria țării noastre. Din acest motiv, am considerat că este important ca azi să fim aici, chiar dacă avem foarte multe probleme de rezolvat pe care, cu certitudine, așa cum am reușit în această perioadă, în acest an și jumătate să le rezolvăm, le vom rezolva și pe acestea. Partidul Național Liberal a fost parte activă a marilor evenimente care au marcat trecutul țării noastre. Am fost în centrul deciziilor și atunci când ne-am proclamat independența, și în momentul în care s-a realizat Marea Unire, și în momentul când a fost adoptat Constituția din 1923. PNL s-a opus extremismului deghizat în naționalism și a fost, din acest motiv, ținta persecuțiilor legionare. De asemenea, reprezentanții Partidului Național Liberal s-au numărat printre cei care au apărat idealurile unei lumi libere atunci când în România se instaura comunismul. Se cuvine, deci, să cinstim acest trecut și să-i înțelegem exact sensurile. Partidul Național Liberal este ce este astăzi pentru că a avut curajul și voința să-și asume responsabilitatea, indiferent de vremuri, indiferent de situația, de contextul în care s-a găsit țara. România a crescut prin acțiunile noastre, iar noi am crescut ca partid alături de România. Aceasta este lecția celor 148 de ani de istorie liberală. Nu avem dreptul să coborâm ștacheta acestui trecut, ci întotdeauna să țintim ca ea să fie tot mai sus”, a spus Nicolae Ciucă la vila Florica din județul Argeș, locul de suflet al Brătienilor.

Lucian Bode, ministrul de Interne, a ținut să sublinieze misiunea grea pe care o au acum liberalii, cea de a se ridica la nivelul liderilor din trecut. “Avem datoria să păstrăm vie memoria acestor lideri vizionari și, mai ales, să le continuăm lucrarea de modernizare și dezvoltare a statului român. Iar un stat puternic și respectat se bazează pe instituții puternice care lucrează pentru oameni și pentru siguranța lor. Pentru cetățeni, indiferent de momentul istoric parcurs, siguranța a fost și este un element fundamental într-o societate. Un climat social sigur este baza pentru o viață liniștită și pentru o societate prosperă. În ultimul an, contextul regional, marcat de un conflict armat absurd la granițele țării noastre, ne-a adus provocări care au pus presiune pe sistemele publice. Cei care nu văd tot acest efort și doar aruncă cu noroi în acest sistem, o fac ori din rea-voință, ori cu gândul de a destabiliza un sistem cheie, și implicit statul român în ansamblul său. Partidul Național Liberal la guvernare a adus românilor stabilitate și siguranță și va continua să asigure un spațiu național și regional de securitate. Apărăm ce am câștigat în vremuri foarte dificile. România este azi o țară sigură și un pol de stabilitate în zonă”, a spus Lucian Bode în fața colegilor liberali.  

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?