Prima pagină » Salarii mai mari în februarie, pentru o categorie de angajaţi. Cine sunt românii norocoşi

Salarii mai mari în februarie, pentru o categorie de angajaţi. Cine sunt românii norocoşi

by A. Ionut
0 comment

O categorie de angajaţi români va primi în februarie salariul mărit cu 3%-10%, deşi, iniţial, se vehicula că procentul va fi mult mai mare.

La sfârșitul anului trecut, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunțat că, pentru anul 2023, creșterile salariale ale profesorilor sunt moderate.

Acum, profesorii vor primi între 3% și 8,5% în plus la salariu în luna februarie, pentru ianuarie, în timp ce personalul nedidactic va avea creșteri de 10%, potrivit edupedu.ro.

Profesorii din România au ieşit miercuri în stradă din cauza salariilor mici. Federaţiile din Educaţiei au pichetat, miercuri, sediul Guvernului, cerând salarii decente, mai ales pentru personalul nedidactic.

În ceea ce priveşte salariile personalului didactic, sindicaliştii afirmă că nu reflectă importanţa socială a muncii depuse.

Potrivit acestora, salarizarea personalului didactic „nu reflectă importanţa socială a muncii depuse de cadrele didactice”.

„Atragem atenţia asupra unei situaţii îngrijorătoare: din cauza salariilor foarte mici din sistemul educaţional ne confruntăm cu o lipsă acută de cadre didactice calificate – foarte puţini tineri aleg să profeseze în sistemul de învăţământ, iar cei aflaţi la sfârşit de carieră aleg să se pensioneze.  

Totodată, în ultimii ani s-a ajuns la o situaţie revoltătoare: se constată o creştere alarmantă a numărului de cadre didactice necalificate din unităţile de învăţământ, în loc ca numărul acestora să scadă anual”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia atrag atenţia că personalul didactic şi nedidactic nu beneficiază de sporurile pentru condiţiile de muncă.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?