Prima pagină » Bolnavi cărați cu targa pe scări. Mâncarea, dusă cu liftul pentru deșeurile cu risc – dezvăluiri șocante din spitalele din România

Bolnavi cărați cu targa pe scări. Mâncarea, dusă cu liftul pentru deșeurile cu risc – dezvăluiri șocante din spitalele din România

by B. R.
0 comment

Bolnavii de la Spitalul Județean Sibiu care ajung la Urgență și necesită internare pe secții sunt transportați cu targa pe scări, asta după ce liftul principal al unității medicale s-a stricat, iar piesa de schimb necesară nu se găsește în România. 

Personalul medical și rudele circulă cu liftul destinat transportului deșeurilor cu risc. Tot cu acesta este dusă și mâncarea pacienților.

„Este defect de săptămâna trecută. Sperăm ca azi sau mâine, cel târziu, să avem piesa. Liftul are o anumită vechime și se pare că piesa nu există în țară, s-a comandat în Italia. S-au făcut toate eforturile din partea noastră. Vă dați seama, că este nenorocire cu liftul ăla defect. Nu avem ce face decât să așteptăm. Este singura posibilitate, să cărăm pacienții cu targa pe scări. Echipa de la Urgență de brancardieri, care are echipă de gardă, cară cu targa pentru că nu au ce să facă. Asta este situația, pentru că nu există alt lift pentru pacient.(…) Nu poate să își ia nimeni liber pentru că trebuie să stea să care bolnavii”, a declarat Ghinoiu Laurențiu, directorul de îngrijiri al spitalului, pentru presa din Sibiu. 

Al doilea lift, alocat transportului deșeurilor menajere și cu risc biologic, precum și a lenjeriei murdare, este folosit acum pentru toate tipurile de transport, inclusiv mâncare.

Directorul de îngrijiri medicale spune însă despre acest aspect că nu este problematic pentru că se face dezinfecție.

„Se dezinfectează. După orice transport făcut cu un lift în care s-a dus ceva septic acolo, totul e dezinfectează. Au grafic de curățenie, liftierii au dezinfectant de nivel mediu și dau in lift. Nu rămân pereții dezinfectați”, a mai precizat Ghinoi. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?