Prima pagină » Protest la sănătate

Protest la sănătate

Sănătatea protestează din nou din cauza tarifelor stabilite de CNAS

by A Ioana
0 comment
sănătate

Se anunță un nou protest la sănătate!

Medicii de familie protestează luni în mai multe oraşe. În Timişoara, peste 100 de angajați din sistem au mers în faţa casei de asigurări de sănătate, nemulţumiți că li se vor deconta mai puţini bani decât numărul pacienţilor pe care îi consultă zilnic.

Începând cu 1 februarie noile ajustări aduse contractelor între medici și casele de asigurări vor deveni aplicabile. Cheltuielile nu vor mai fi rambursate integral, statul asumându-și plata doar pentru serviciile acordate unui număr limitat de 20 de pacienți pe zi. Cu toate acestea, medicii afirmă că, în mod obișnuit, consultă zilnic un număr mai mare, de aproximativ 30 de persoane sau chiar mai multe.

Luni, medicii de familie din București și Ilfov au cerut cu insistență revenirea imediată la tarifele pentru servicii medicale stabilite în ultimul trimestru al anului 2023 și încheierea de acte adiționale pentru întregul an 2024 la valorile actuale ale punctelor.

Cititi si 24 de dosare penale în urma protestelor din ultimele zile

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a făcut publice, săptămâna trecută, valorile punctelor per capita și pe serviciu în asistența medicală primară, precum și valoarea punctului pe serviciu în asistența medicală ambulatorie de specialitate.

Valoarea punctelor calculată de CNAS este următoarea: pentru punctul per capita – 7,7 lei; pentru punctul pe serviciu medical în asistenţa medicală primară – 6,2 lei; pentru punctul pe serviciu medical în asistenţa medicală ambulatorie de specialitate – 3,3 lei.

„Solicităm public revenirea fără întârziere la tarifele stabilite pentru ultimul trimestru din 2023 şi încheierea de acte adiţionale pentru tot anul 2024 pe actualele valori de punct”, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti, potrivit Agerpres.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?