Prima pagină » Demisii în lanț la Spitalul Bagdasar-Arseni. Medicii care care au primit arșii de la Crevedia și Călimănești: „Ne expun unor riscuri majore”

Demisii în lanț la Spitalul Bagdasar-Arseni. Medicii care care au primit arșii de la Crevedia și Călimănești: „Ne expun unor riscuri majore”

by B. R.
0 comment
Directorul OMS Europa AVERTIZEAZĂ! Aproape 40% dintre medicii din regiune urmează să se pensioneze în următorii zece ani şi nu există un plan de înlocuire a acestora

Doctorii din secția de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, cei care au primit răniți arși din incendiile de la Crevedia sau Călimănești, și-au depus demisiile în dimineața zilei de luni, 9 octombrie 2023.

Medicii și-au motivat gestul prin intermediul unui document: „recurgem la acest gest radical” pentru că „actualele condiții din Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni și riscul de malpraxis ne expun unor riscuri majore din punct de vedere profesional”.

Medicii de la Bagdasar Arseni au decis ca de luna viitoare să înceteze să facă gărzi, astfel încât conducerea spitalului să aibă timp să găsească până atunci o soluție și să nu se ajungă în situația în care pacienți în stare gravă să nu poată să fie operați. 

Potrivit unor surse, conducerea spitalului a solicitat prin note de serviciu semnatarilor să explice detaliat condițiile și riscurile la care fac referire.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?