Prima pagină » Medicul Valeria Herdea, numită președinte al CNAS

Medicul Valeria Herdea, numită președinte al CNAS

Controverse intense legate de sumele decontate pentru medicii de familie și cei din ambulatoriu.

by A Ioana
0 comment
Medicul Valeria Herdea

Medicul Valeria Herdea, medic de familie și vicepreședintele Colegiului Medicilor, a fost oficial desemnată președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, într-un moment tensionat marcând controversele privind sumele decontate de CNAS pentru serviciile oferite de medicii de familie și ambulatorii. Decizia de numire a Valeriei Herdea în fruntea CNAS a fost publicată luni seara în Monitorul Oficial, coincizând cu anunțul făcut de medicii de familie și ambulatorii că refuză să mai încheie contracte cu Casa și să furnizeze consultații decontate începând cu 1 februarie, în absența unei majorări a tarifelor anunțate pentru acest an.

Valeria Herdea a fost propunerea PNL pentru funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Citeste si Protest la sănătate

Medicul Valeria Herdea preia conducerea la Casa Națională de Asigurări de Sănătate în locul lui Andrei Baciu, care a fost demis la cerere în luna decembrie. Baciu a fost revocat din funcția de membru al Consiliului de administrație și președinte cu rang de secretar de stat al CNAS, în urma unei cereri depuse în luna respectivă. El fusese numit în augustul anului precedent și a demisionat înainte de a fi audiat la DNA în cadrul investigației privind achizițiile de vaccinuri COVID în timpul pandemiei. La momentul demisiei, Baciu a subliniat că aceasta a fost o demisie de onoare și că nu era obligat în niciun fel să recurgă la acest gest.

Propunerea pentru funcția de președinte al Casei de Asigurări de Sănătate este făcută de Ministerul Sănătății și confirmată de Guvern.

Conform înțelegerii din coaliție, PNL are atribuția de a numi conducerea Casei de Asigurări de Sănătate, în timp ce conducerea Ministerului Sănătății este responsabilitatea PSD-ului.

Ne gasisti si pe Facebook

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?