Prima pagină » ȘOCANT / Fetiță în comă după expunere la otravă de uz veterinar

ȘOCANT / Fetiță în comă după expunere la otravă de uz veterinar

by A Ioana
0 comment
uz veterinar

O fetiță de 10 ani din județul Caraș-Severin a fost internată în stare gravă la Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara după ce mama sa a folosit o substanță toxică de uz veterinar pentru a elimina puricii din locuință. Incidentul a avut loc joi, în satul Sadova Nouă.

Conform presei locale, mama fetiței a stropit în casă cu o substanță toxică destinată spălării blănii oilor. După ce copiii ei, inclusiv fata de 10 ani, s-au întors de la școală, femeia le-a stropit hainele cu aceeași substanță. În scurt timp, fetița a început să se simtă rău, iar părinții au apelat la numărul de urgențe 112.

Un echipaj medical a transportat-o inițial la Spitalul Municipal Caransebeș, de unde a fost transferată de urgență la Timișoara, în stare gravă și inconștientă. În prezent, fetița este internată la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Copii din Timișoara.

Starea fetiței este ameliorată. A venit într-o stare extrem de gravă, cu un scor Glasgow Coma Scale foarte mic. Actualmente este ameliorată, dar în continuare prezintă semne de gravitate,” a declarat medicul Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Medicul Gafencu a subliniat pericolul folosirii unor substanțe extrem de toxice destinate uzului veterinar, care nu ar trebui aplicate pe pielea umană. Aceste substanțe pot cauza intoxicații severe chiar și fără ingerare.

“Sunt șanse de supraviețuire pentru fetiță deoarece substanța folosită, diazinon, are un antidot natural numit atropină. Diazinonul este un organo-fosforic nesistemic, ceea ce explică absența unor simptome sistemice severe,” a explicat Gafencu.

Citește și despre

BREAKING NEWS / Generalii Coldea și Dumbravă, audiați la DNA pentru corupție

În ciuda ameliorării stării generale, fetița rămâne în comă. Medicul a precizat că în ultimele cazuri similare întâlnite, substanțele toxice erau folosite chiar de părinți sau bunici pentru a curăța copiii de paraziți, evidențiind pericolele grave ale unor astfel de practici.

Autoritățile continuă să investigheze circumstanțele incidentului pentru a preveni asemenea tragedii în viitor.

Ne găsiți și pe Facebook

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?