Prima pagină » Microsoft retrage Windows 10 de la vânzare la finalul lunii ianuarie

Microsoft retrage Windows 10 de la vânzare la finalul lunii ianuarie

by A. Ionut
0 comment

Windows 10 va deveni end-of-life pe 14 octombrie 2025, dar asta nu înseamnă că Microsoft va comercializa sistemul de operare până atunci. Compania americană a confirmat faptul că la finalul acestei luni va retrage de la vânzare versiunile Home și Pro de pe magazinul oficial. Asta nu înseamnă că dacă ți-ai cumpărat o copie nu o vei putea folosi în continuare. Schimbarea va afecta doar persoanele care vor să-și cumpere sistemul de operare direct din Microsoft Store.

“Am făcut o schimbare la pagina din magazin dedicată lui Windows 10 pentru a ne asigura că utilizatorii noștri sunt la curent cu ultimele informații referitoare la opțiunile de achiziție ale sistemului de operare. Clienții mai au timp până pe data de 31 ianuarie 2023 ca să achiziționeze versiunile Home și Pro de pe acest site.”

Amy Bartlow, Marketing Director, Windows

Desigur, această decizie a fost luată pentru a susține adopția la scară largă a lui Windows 11. Cel mai nou sistem de operare de la Microsoft nu a fost primit cu brațele deschise de utilizatori și probabil că asta i-a forțat mâna producătorului. Bine, asta și faptul că în ultimele luni am primit câteva update-uri importante care au rezolvat mare parte din probleme și au introdus funcții precum tab-uri în File Explorer, interfețe vizuale noi pentru Task Manager și Notepad, tot felul de mici îmbunătățiri de tip quality-of-life care ușurează navigarea prin sistem și bug fix-uri grămadă.

Bine, știu și că vor apărea aia mai nostalgici care își vor aminti cu drag vremurile îndepărtate din 2015, când făceau cunoștință prima dată cu Windows 10 și… îl huiduiau cât puteau de tare că nu este la fel ca 7. Nu știu de voi, dar de când am făcut trecerea la Windows 11nu m-am mai uitat în urmă. Pe măsură ce Microsoft va pompa actualizări și va introduce chestii noi în sistem, 10-le va rămâne în urmă. Așa că nu pot spune că sunt surprins de faptul că nu va mai fi comercializat.

 

Sursa: zonait.ro

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?