Prima pagină » VIDEO: Cum arată prima prezentatoare TV generată de inteligența artificială

VIDEO: Cum arată prima prezentatoare TV generată de inteligența artificială

by B. R.
0 comment

Un post de televiziune din Kuweit este primul din lume care are o prezentatoare de știri virtuală. Deocamdată, Fedha – prezentoarea generată de AI – este un test care a avut loc pe Twitter.

 

Prezentatoarea a apărut în mediul online cu părul descoperit, o jachetă neagră și un tricou alb. Primele cuvinte spuse de Fedha au fost: “Sunt prima prezentatoare din Kuwait care lucrează cu inteligență artificială la Kuwait News. Ce fel de știri preferați? Să vă ascultăm opiniile”.

Abdullah Boftain, redactor-șef adjunct al Kuwait News, a anunțat că noua prezentatoarea ar putea prezenta buletine de știri pe contul de Twitter. „Fedha este un vechi prenume kuweitian popular, care face trimitere la bani, la metal. Întotdeauna ne imaginăm roboţii în culori argintii şi din metal, aşa că am combinat cele două elemente. Părul blond și ochii de culoare deschisă ai prezentatoarei reflectă populația diversă a țării bogate în petrol, formată din kuweitieni și expatriați. Fedha îi reprezintă pe toți”, a spus Boftain.

Știrea a pornit un val de reacții din întreg mapamondul, iar mai mulți jurnaliști au scris că locurile lor de muncă sunt deja în pericol.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?