Prima pagină » Gușă: Lansăm Clubul de Presă, luptăm pentru libertatea de exprimare

Gușă: Lansăm Clubul de Presă, luptăm pentru libertatea de exprimare

by A. Ionut
0 comment

Pe 3 mai se organizează prima Convenție națională, în cadrul căreia va fi aleasă conducerea Departamentului proprietarilor și conducerea Departamentului ziariștilor, precum și Consiliul de Onoare. 

“Cunoașteți bine, prieteni, dar, din păcate, mulți dintre voi uitați prea ușor, că în lipsa libertății de exprimare, în lipsa presei libere nu mai avem democrație. Deci, ca să putem să luptăm în interiorul unei democrații, prima dată trebuie să fim extrem de atenți la starea de libertate a presei. Această stare de libertate a presei s-a depreciat sau a dispărut la nivel local în România; în plan central mai există o minoritate de entități media unde există libertate de exprimare, unde producătorul e producător, moderatorul e moderator, analistul este analist, editorialistul este editorialist, adică face ceea ce îi dictează inteligența, scopurile pentru care a ales meseria de jurnalist.

Astăzi este o zi specială, pentru că lansăm, cu toate actele în regulă, activitatea Clubului de Presă. Mai multe zeci de case de presă, pe care o să le vedeți în comunicatul din această după-amiază, și mai bine de 500 de jurnaliști au răspuns „prezent” acestui apel de organizare, care, dacă vă amintiți, a venit din partea lui Sorin Roșca Stănescu într-o emisiune la „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, cu mine, la Gold FM, din urmă cu două-trei luni. Au mai fost încercări de a organiza Clubul de Presă, de a-l reorganiza, de fapt, care s-au soldat cu eșecuri din pricina faptului că Statul Paralel este mult prea atent ca jurnaliștii să nu se organizeze, să nu poată să devină o forță să nu poată să fie solidari să lupte pentru dreptul la liberă exprimare, de fapt să lupte pentru democrația voastră, adică pentru democrația noastră, a tuturor. Am mai făcut o încercare astăzi, cum ar veni, și a fost de succes, pentru că sunt foarte mulți cei care au venit alături de noi, și o să mai vină.

Desigur că această organizare pare un contrabalans la organizarea entităților media de tip sorosist; aceste entități au o agendă dictată de către sponsorii lor, mulți dintre cei care sunt acolo sunt și agenți de influență sau agenți acoperiți ai unor servicii secrete mai ales străine, agenți acoperiți ai serviciilor secrete românești care nu sunt sorosiști, sunt în altă grupare, pe care nu vreau să o devoalez niciodată. E necazul lor, e treaba lor dacă și-au ales să facă treburi operative în loc să facă mass-media, e bine, dar nu e sănătos pentru democrație. Poți să lucrezi cot la cot cu instituțiile statului, apropo de serviciile secrete, dacă e vorba de o colaborare în interes național, o colaborare asumată, pe față, nu de angajamente de informator sau de agent de influență care îți taie independența jurnalistică și, implicit, nu mai poți să deservești cetățeanul care vrea să trăiască în democrație.

Ei bine, evenimentul de astăzi este salutar. El marchează în mod simbolic, chiar de Ziua Internațională, Ziua Mondială a Libertății Presei, renașterea unui spirit de libertatea, prin organizare în presa românească. Astăzi ridicăm un steag, îl fixăm, iar sub acest steag vor avea loc toți cei din presa românească, din București, dar mai ales din județele țării care sunt cotropite de lăcomia baronilor și a oamenilor de afaceri. Spun că vor avea loc sub acest drapel toți cei care urmăresc să-și facă meseria în mod corect, să-și deservească cititorii, ascultătorii sau telespectatorii așa cum le dictează conștiința, cultura și naționalitatea. N-avem probleme să intre în Clubul de Presă nici jurnaliști maghiari, nici de origine rromă, nici de alte orientări, important este să-și facă meseria, iar sarcina Clubului de Presă va fi una să-i reprezinte în fața entităților statului, de la guvern, parlament, CNA și alte entități care în ultima vreme nu au funcționat pentru libertatea de expresie, ci împotriva ei. Deci rolul Clubului de Presă este să asigure această libertate de presă în interacțiunea cu autoritățile statului.

Mult succes ne dorim tuturor, adică și nouă, celor care fondăm Clubul de Presă, și vouă care veți fi cetățenii beneficiari de eforturile noastre dedicate traiului într-un areal de tip democratic”, a afirmat Cozmin Gușă, în  emisiunea “Ce-i în gușă, și-n căpușă!”, de la GOLD FM.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?