Prima pagină » Europarlamentarii PNL cer Comisiei Europene mai mult sprijin pentru fermierii români

Europarlamentarii PNL cer Comisiei Europene mai mult sprijin pentru fermierii români

by A. Ionut
0 comment

Europarlamentarii PNL cer mai mult sprijin comunitar pentru agricultorii români. Ideile reprezentanților liberali în Parlamentul European se regăsesc în rezoluția adoptată de Adunarea Politică a Partidului Popular European.

Prin documentul adoptat vineri, PPE susține creșterea alocărilor financiare de la Bruxelles, în conformitate cu viitoarea Politică Agricolă Comună. PPE consideră că această ramură a economiei a fost grav afectată de creșterea costurilor, de inflație, de pandemie, de criza energetică și de războiul din Ucraina.

” Am subliniat nevoia finanțării adecvate a sectorului agricol, ținând cont de provocările curente. Prin această rezoluție, PPE s-a pronunțat clar în privința propunerilor care ar slăbi sectorul agricol și ar crea dificultăți fermierilor. În această formulă, obiectivele prevăzute de Comisia Europeană sunt nerealiste și nerealizabile, iar fermierii europeni au nevoie de alternative viabile, nu de dificultăți suplimentare”, afirmă europarlamentarul PNL Daniel Buda, cel care a lucrat la rezoluție.

Popularii europeni sunt interesați ca măsurile luate la Bruxelles să nu afecteze și mai mult capacitatea fermierilor de a face față provocărilor actuale. Din acest motiv, rezoluția respinge propunerea Comisiei de reducere a consumului de pesticide cu 50% până în 2030. Europarlamentarii PNL au arătat că fermierii români folosesc deja puține pesticide, iar impunerea unei asemenea scăderi le-ar afecta productivitatea. De asemenea, PPE respinge obligativitatea nelucrării a 10% din terenul agricol, în scopul restaurării naturii.

”Am depus deja amendamente la noua propunere de regulament, ținând cont de interesele fermierilor români. Am propus ca țintele naționale să fie decise în funcție de specificul fiecărei țări, dar și extinderea termenului de aplicare pentru acea cotă de până în 2035. Trebuie să găsim alternative eficiente, care să fie accesibile la scară largă și abordabile ca preț”, a transmis Dan Motreanu, europarlamentar PNL.

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan, care a coordonat acest document, sustine că „rezoluția va sta la baza programului electoral al PPE pentru fermieri, care va fi prezentat în alegerile europarlamentare din 2024. Prin rezoluția de azi, popularii rămân singura familie politică europeană care apără interesele agricultorilor și care luptă pentru garantarea siguranței alimentare în Europa”.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?