Prima pagină » PNL, reacție după acuzații legate de taxa de solidaritate. Lider PNL: România ar fi pierdut sute de milioane de euro

PNL, reacție după acuzații legate de taxa de solidaritate. Lider PNL: România ar fi pierdut sute de milioane de euro

by A. Ionut
0 comment

Antonio Andruşceac, liderul grupului parlamentar AUR din Camera Deputaţilor, a criticat, miercuri, Legea privind taxa de solidaritate, pe motiv că forma care a trecut de Senat, după reexaminare, nu mai permite taxarea companiei austriece OMV.  Liberalii au explicat de ce era absolut necesar ca această lege să fie votată urgent. 

„Această lege aduce sute de milioane de euro la bugetul României. 300 de milioane vin din impozitarea profiturilor record obținute anul trecut de compania Omv, de exemplu. Urgența acestei legi este dată de faptul că în 25 mai legea prevede termenul de depunere a declarațiilor fiscale. În lipsa unei astfel de legi, nu exista cadru legal pentru ca aceste companii din energie să poată achita această sumă, iar România risca să piardă încasări de sute de milioane de euro. În cazul companiei amintite, suma de plată de circa 300 de milioane de euro este aceeași ca și în prima variantă a legii, care a fost votată în Parlament și pentru care președintele a cerut reexaminarea.’’, a transmis Florin Roman, deputat PNL.  

Opoziția a reclamat și faptul că Black Sea Oil a fost exceptată de la plata taxei de solidaritate. Liberalii au venit cu lămuriri după aceste acuzații.

„În perioada de referință, compania respectivă nu a desfășurat activitate de producție, iar taxa se aplică pentru ceea ce se produce. În perioada de referință compania avea în derulare un amplu proces de investiții, nu producție. Neadoptarea în regim de urgență a acestei legi ar fi păgubit bugetul României de încasarea în următoarea perioadă a sute de milioane de euro.’’, a mai punctat deputatul PNL.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?