Prima pagină » Românii din diaspora pot avea acces mai ușor la informații din România, cum pot afla ce se întâmplă în țară

Românii din diaspora pot avea acces mai ușor la informații din România, cum pot afla ce se întâmplă în țară

by A. Ionut
0 comment

Românii din diaspora vor avea acces mult mai ușor la informații din România. Prin proiectul depus de liberali la Camera Deputaților, Societatea Română de Radiodifuziune, finanțată din bani publici, va trebui să găsească modalități pentru a le asigura românilor plecați din țară informații de interes public. 

„În cadru comisiei de cultură am primit aviz favorabil pentru proiectul legislativ în care Societatea Română de Radiodifuziune trebuie să asigure accesul românilor care locuiesc în statele Uniunii Europene la informaţiile transmise de postul public „Radio România Actualităţi” şi prin receptoarele radio, nu doar în mediul online.

Constituţia României spune foarte clar că statul sprijină întărirea legăturilor cu românii din afara frontierelor ţării şi acţionează pentru păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase.

De asemenea, Societatea Română de Radiodifuziune realizează un serviciu public şi este finanţată, în principal, din bani publici, de la bugetul de stat.”, a transmis Valentin Făgărășian, deputat PNL. 

Cei peste 4,5 milioane de români care trăiesc în afara frontierelor ţării au foarte puţine surse de informare despre ceea ce se întâmplă în țară.  Ei se informează din presa şi de pe siteurile susţinute de comunităţile de români din diaspora.

„În cea mai mare parte a statelor membre ale Uniunii Europene poţi recepţiona, în maşină sau de acasă, posturi de radio din Serbia, Bulgaria, Ungaria, Albania sau Polonia, nu şi din România. Ori, comunităţile de români sunt printre cele mai numeroase din UE.

După ce am iniţiat propunerea legislativă prin care Societatea Română de Televiziune va rezerva o parte din spaţiul de emisie pentru emisiuni informative privind românii din afara graniţelor ţării, intenţionez să întreprind toate demersurile legislative necesare, astfel încât românii care sunt stabiliţi în Italia, Spania, Marea Britanie sau în alte state UE cu mari comunităţi de români să poată recepţiona postul public „Radio România Actualităţi”. Nu înţeleg de ce, până acum, conducerile succesive ale SRR nu au întreprins niciun fel de acţiuni pentru a face acest serviciu public accesibil pentru aproape un sfert dintre cetăţenii statului român.”, mai arată Valentin Făgărășian, deputat PNL. 

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?