Prima pagină » ALERTĂ DE SECURITATE: Fanii fraților Tate au atacat site-ul ministerului Dezvoltării – ce informații au obținut

ALERTĂ DE SECURITATE: Fanii fraților Tate au atacat site-ul ministerului Dezvoltării – ce informații au obținut

by B. R.
0 comment

Site-ul ministerului Dezvoltării a fost atacat de hackeri. Pirații digitali s-au declarat fanii fraților Tate și au transmis un mesaj în care au acuzat corupția din România și au amenințat că vor demasca parlamentarii români care ar fi încălcat legea.  

„Din păcate, corupţia este încă o problemă majoră în ţara noastră şi afectează negativ dezvoltarea socială şi economică. Cu toate acestea, sunt convins că putem schimba această situaţie prin angajamentul nostru ferm împotriva corupţiei şi prin faptul că ne unim forţele pentru a lupta împotriva acesteia. În acest sens, trebuie să fim foarte atenţi şi să nu acceptăm niciodată acţiunile corupte ale celor care se află la Putere. În curând, toţi parlamentarii României vor fi demascaţi pentru acţiunile lor corupţie şi vor fi traşi la răspundere pentru faptele lor”, este o parte din anunțul hackerilor, care și-au denumit acţiunea „Operation Romania”. 

Hackerii au lăsat și un mesaj de susținere pentru Andrew şi Tristan Tate, cercetați de DIICOT pentru trafic de persoane și viol.

Mai mult, hackerii au afișat și două grupuri de Telegram unde oferă servicii ilegale de clonare carduri. 

„Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei lucrează la soluţionarea problemelor tehnice apărute şi colaborează cu autorităţile statului responsabile cu securitatea cibernetică pentru investigarea cauzelor incidentului. Datorită intervenţiei prompte a personalului de specialitate din cadrul ministerului, nicio informaţie publicată pe site-ul www.mdlpa.ro nu a fost depreciată sau pierdută”, a transmisMDLPA, într-un comunicat de presă.  

Reprezentanții ministerul a precizat că, după finalizarea verificărilor de specialitate, site-ul www.mdlpa.ro va fi din nou disponibil tuturor utilizatorilor. 

”Prioritatea ministerului este soluţionarea cu succes şi cât mai rapidă a incidentului, pentru a ne asigura că site-ul nu mai prezintă riscuri de securitate cibernetică şi că utilizatorii acestuia îl pot folosi din nou fără riscuri”, a mai transmis instituția. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?