Prima pagină » ALERTĂ MAXIMĂ la Marea Neagră! Apare și virusul West Nile după inundațiile din Herson

ALERTĂ MAXIMĂ la Marea Neagră! Apare și virusul West Nile după inundațiile din Herson

by B. R.
0 comment
Este alertă maximă la Marea Neagră! Sănătatea oamenilor este în pericol în urma inundațiilor din Ucraina. După riscurile ridicate de holeră și salmonella, Rusia avertizează acum despre infecții cu virusul West Nile de-a lungul coastei Mării Negre. Infectarea este reală, iar răspândirea bolilor din cauza inundațiilor este sigură susțin specialiștii.  

Ministerul rus al Apărării anunță că inundațiile din Herson ar putea duce la apariția unor boli periculoase transmise de țânțari. Printre virusurile contactate ar putea fi și West Nile. Plaja din Odesa au fost închisă după ce autoritățile au găsit salmonella, E.Colli, larve, paraziți și bacterii periculoase în apa Mării Negre.

Persoanele infectate cu virusul West Nile prezintă simptome de vărsături, dezorientare, tremurat, convulsii și vizibilitate redusă, toate în primele 14 zile. Mai rare, dar mult mai grave sunt paraliziile, pierderea simțurilor sau chiar moartea. 

Țânțarii pot contacta virusul de la alte păsări și îl pot transmite în câteva secunde după ce înțeapă oamenii.

Anul trecut, în Statele Unite, 90 de persoane și-au pierdut viața la peste 1.100 de cazuri de bolnavi infectați cu West Nile.

În România, cei de la Institutul Național de Sănătate Publică transmit că verifică apa zilnic. Apele toxice nu vor ajunge și pe plajele noastre pentru că forța Dunării va împinge curenții periculoși în larg, mai spun aceștia. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?