Prima pagină » Coaliția, în pericol. Marcel Ciolacu ameninţă PNL că demisionează: “Dacă nu înţeleg, îmi depun mandatul”

Coaliția, în pericol. Marcel Ciolacu ameninţă PNL că demisionează: “Dacă nu înţeleg, îmi depun mandatul”

by B. R.
0 comment

Premierul Marcel Ciolacu amenință că își depune mandatul dacă liberalii, partenerii de guvernare, nu vor susține pachetul de măsuri de austeritate. Declarațiile liderului PSD vin după ce mai mulți liberali au criticat dur măsurile pe care șeful Guvernului le-a convenit împreună cu Marcel Boloș, ministrul de Finanțe. 

“Dacă liberalii nu înțeleg situația și ce e în joc, eu îmi pun mandatul pe masă și mergem la alegeri. Am și eu răbdarea mea. Jocul e peste capul lui Ciolacu și al lui Ciucă. Eu nu pot să mă duc acasă şi să mă uit în oglindă că nu am luat măsurile, iar România a intrat într-o instabilitate și a pierdut cel mai important tren al ei, fiindcă nu sunt ipocrit. E posibil să pierd voturi, îmi asum, voi explica și în partid”, a spus premierul la Aleph News. 

Se pare că cei mai mulți lideri PNL nu sunt de acord cu măsurile lui Ciolacu. Liberalii și-ar dori să amâne pachetul de măsuri fiscale pentru finalul lunii august și speră că încasările la buget să crească în această lună și astfel s-ar evita o parte dintre măsurile de austeritate. 

Rareș Bogdan a reacționat dur după amenințările lui Ciolacu: „Există oameni politici și oameni de stat, îl citez pe Marcel Ciolacu de anul trecut. Încet, încet, domnul Ciolacu dorește să rămână doar om politic. Declarațiile sale din ultima vreme îmi întăresc tot mai mult această părere. Condiționarea aceasta indusă voluntar, în mod evident repetat, mie îmi sună că o amenințare sau mai clar, un șantaj direct! Dacă poporul român nu acceptă să facă ce vreau eu, dacă Partidul Național Liberal îmi contestă măsurile economico-fiscale, voi declanșa alegeri anticipate în România! Marcele, nu ești nici Mihai Viteazu, nici Ștefan cel Mare și nici Alexandru Ioan Cuza, adică niște oameni de stat care au intrat în conștiința și istoria românilor și a României, ci ești doar președintele trecător al PSD”, a spus Rareș Bogdan pentru Digi24.

Premierul este convins că România va avea un deficit de 6,2% din PIB în acest an, mult peste ţinta asumată. Ciolacu a declarat că dacă liberalii nu vor accepta pachetul de măsuri fiscale, România va pierde banii de la Uniunea Europeană.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?