Prima pagină » Gaura, cea mai stabilă variabilă din bugetul statului

Gaura, cea mai stabilă variabilă din bugetul statului

by B. R.
0 comment

Mai are puțin și ne strică Paștele gaura asta de 20 de miliarde la buget. Bugetarii tremură de frica tăierilor, iar restul românilor se roagă în Săptămâna Mare să nu cumva să crească taxele. De frică, nici cozonacii nu mai cresc și salata boeuf amenință că se taie. Să ne liniștim un pic! Găuri la buget au fost de când există buget.

Nu ne întoarcem foarte mult în timp. Doar până în 2017, vremea în care Dragnea tăia și spânzura în politică, nu în bucătărie. El a fost cel care a descoperit lipsa a 10 miliarde de lei din sacul statului. A fost atât de supărat pe gaura asta încât a făcut anchete peste anchete. Foști premieri, miniștri, șefi de la ANAF, deputați, senatori, toți au fost luați la întrebări. Gaura asta a împărțit soarta Elodiei. N-a mai fost găsită. Ba nici nu se știe dacă a existat cu adevărat.

Un an mai târziu, o nouă gaură. O găuroaie chiar – 28 miliarde de lei. Atunci de vină a fost impozitul pe venit pe gospodărie. Viorel Ștefan, ministrul Finațelor de atunci, spunea: „Nu sunt deloc îngrijorat!”. Și n-am murit. Dar a venit pandemia și bugetul nu s-a vaccinat, așa că iar ditamaii gaura: aproape 39 de miliarde de lei – 3,59 din PIB. Belea mare, dar aia e. Situație specială, gaura rămâne.

Jumătatea anului 2021. Titluri în toată presa: “Gaura din buget a ajuns la aproape 34 miliarde de lei în primele şase luni“. De vină, tot carcalacu’ invizibil. 2022… v-ați prins. Tot cu gaură nepeticită în sacul cu banii statului. Păi, și atunci, dacă o tot dăm din gaură-n lipsă și nevoie, de ce ne agităm atât? Sigur că lipsa banilor este o problemă. Sigur că trebuie rezolvată cumva. Dar să compari la TV situația actuală cu cea din 2008 e deja un pic cam mult prea mult.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?