Prima pagină » Austriacul care nu ne-a vrut în Schengen vine în România

Austriacul care nu ne-a vrut în Schengen vine în România

Ministrul austriac de interne, cel care s-a opus aderării României la Schengen, va discuta miercuri cu Lucian Bode

by B. R.
0 comment

Gerhard Karner, ministrul austriac de interne, este cel care, împreună cu cancelarul Karl Nehammer, a refuzat intrarea României în spațiul Schengen. Karner va sosi mâine în țara noastră, iar una dintre principalele întâlniri pe care le va avea va fi cu ministrul roman de interne, Lucian Bode.

Conform presei din Austria, principalul subiect al discuțiilor va fi situația migrației în UE. Ministrul austriac s-a pregătit pentru întâlnirea cu Bode încă de săptămâna trecută, atunci când a discutat cu ambasadorul României la Viena. În urmă cu câteva zile, acesta a avut întâlniri la care au fost abordate aceleași teme și cu ministrul de interne din Spania, dar și cu cel din Bulgaria.

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) al Uniunii Europene a respins la finalul anului trecut aderarea României și Bulgariei la Schengen. Și asta din cauza votului Austriei, în condițiile în care pentru intrarea României în spațiul de liberă circulație era nevoie de unanimitate. Cancelarul austriac și ministrul de interne Karner au argumentat decizia dând vina pe România și Bulgaria pentru intrarea imigranților în Uniunea Europeană. Aceste informații au fost contrazise cu date concrete de autoritățile din țara noastră. Una dintre principalele dorințe ale Vienei a fost construirea de garduri la frontierele Uniunii Europene.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?