Prima pagină » Austriecii se plâng că România blochează participarea Austriei la reuniuni NATO. Presa din Viena: Este evident o răzbunare a României după ce i s-a blocat drumul spre Schengen

Austriecii se plâng că România blochează participarea Austriei la reuniuni NATO. Presa din Viena: Este evident o răzbunare a României după ce i s-a blocat drumul spre Schengen

by B. R.
0 comment

Țara noastră a intrat în vizorul presei austriece, care scrie o serie de articole acuzatoare pe tema Schenghen. Conform publicațiilor din Austria, România blochează, din câte se pare, participarea Austriei la reuniuni ale NATO.

Doi ofiţeri ai armatei austriece aşteaptă de săptămâni acreditarea pe lângă Alianţă. Accesul lor ar fi întârziat de România, care ar fi solicitat un timp de gândire. Conform publicaţiilor austriece Salzburger Nachrichten şi Oberösterreichischen Nachrichten, este vorba despre o replică la veto-ul guvernului federal de la Viena faţă de aderarea României la spaţiul Schengen.

Potrivit ziarului austriac Kurier, blocarea Austriei de către România în cadrul NATO este „evident o răzbunare” pentru dreptul de veto al Austriei asupra aderării intenţionate a ţării la Schengen.

Delegaţia României la NATO nu a dorit să comenteze pe marginea acestui subiect pentru ‘Salzburger Nachrichten’.

Un purtător de cuvânt al NATO a evidenţiat, într-o declaraţie, aprecierea faţă de Austria ca partener de lungă durată al Alianţei şi a explicat: „Contăm pe România şi Austria să îşi rezolve orice probleme bilaterale ar putea afecta munca ofiţerilor austrieci în posturi NATO”.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?