Prima pagină » Momentul flagrantului DNA a fost înregistrat audio-video. Imagini și stenograme bombă

Momentul flagrantului DNA a fost înregistrat audio-video. Imagini și stenograme bombă

by B. R.
0 comment

Momentul flagrantului DNA, în care președintele Consiliului Județean Vaslui lua mită, a fost filmat și înregistrat de procurori. 

Referatul cu propunere de arestare preventivă pe numele lui Dumitru Buzatu, arată detalii despre modul în care procurorii au instrumentat acest caz. Momentul primirii banilor de către liderul PSD fiind filmat de către autorități.

„În ziua de 22.09.2023, la ora 15:25:09, numitul BUZATU Dumitru ia legătura cu BURUIANĂ Ioan, discuțiile celor doi reliefând faptul că interesul numitului BUZATU Dumitru nu era legat de pescuit ci de întâlnirea cu SAVIN Emil”, se arată în referatul procurorilor.

 • BUZATU Dumitru: – Ai pescuit ceva?
 • BURUIANĂ Ioan : – Am prins câte un pește toți!
 • BUZATU Dumitru: – Altceva … decât pește?
 • BURUIANĂ Ioan : – Altceva n-am prins! Încă n-am pescuit! Altceva n-am pescuit!
 • BUZATU Dumitru: – Hai că vin și eu până la voi acolo să văd!
 • BURUIANĂ Ioan : – Hai! Hai!
 • BUZATU Dumitru: – Aranjați acolo, când vin eu să se prindă peștele ca lumea! Nu mai umblați cu prostii!
 • BURUIANĂ Ioan : – Deja am aranjat, le-am dat tot ce le trebuia, a făcut cerere scrisă, referat tot, gata!
 • BUZATU Dumitru: – … când vin … vin, pescuiesc 5 minute și plec!
 • BURUIANĂ Ioan : – Gata! Da! Da! Dar cât durează ca să-i spun lui EMIL să vină cu mâncarea caldă?
 • BUZATU Dumitru: – Acuma vin! Acuma ajung!
 • BURUIANĂ Ioan : – Acuma ajungeți?
 • BUZATU Dumitru: – Acuma, vin acum, da.

În momentul primirii genții cu 1,25 de milioane de lei, Buzatu îi transmite omului de afaceri Emil Savin „sărut mâna, Emil! Încă o dată îți mulțumesc că eram pe drojdie”.

Oprit în trafic câteva minute mai târziu, Buzatu susține că geanta îi aparține, iar banii din interior reprezintă economiile sale. „Această geantă și suma de bani din interior îmi aparține, sunt bani din economiile mele”, a spus liderul CJ Vaslui.

Ulterior, Buzatu le-a spus procurorilor că de fapt i-a cerut lui Savin un împrumut de 125 de mii de lei și este surprins să vadă acum că de fapt i-a dat 1,25 de milioane de lei, neștiind despre ce e vorba.

Procurorii subliniază faptul că pentru a fi sigur că va primi cei 10% din valoarea unei lucrări de reabilitare a unui drum de la constructor, Buzatu a blocat efectuarea plății către societate prin efectuarea unei expertize, „ca să se asigure că acesta din urmă va înțelege că fără intervenția inculpatului și fără a primi o sumă de bani de la martor deblocarea sumelor de bani nu va fi posibilă având în vedere faptul că acesta are o mare influență asupra funcționarilor responsabili cu întocmirea actelor  privitoare la efectuarea plății”.

„Totodată, din interceptarea convorbirilor inculpatului rezultă clar intenția pe care o avea inculpatul în momentul în care s-a deplasat în localitatea Cârja pe data de 22.09.2023 și anume de a-și primi banii în legătură cu efectuarea plății către S.C Soragmin S.R.L.”, se precizează în referat.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?