Prima pagină » Percheziții la sediul Poliţiei Române în dosarul achizițiilor din pandemie, ce caută procurorii DNA

Percheziții la sediul Poliţiei Române în dosarul achizițiilor din pandemie, ce caută procurorii DNA

by A. Ionut
0 comment

Procurorii DNA efectuează percheziții la Inspectoratul General al Poliţiei Române. Procurorii din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în anul 2020, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției naționale, anunță DNA.

Mai exact, în primele luni ale anului 2020, Poliţia a achiziţionat 4000 de căşti de protecţie cu vizor (582.624 lei cu TVA),  400 complete de blocare trecere auto (259.086 lei cu TVA) și 4000 bastoane cu eletroşocuri (509.320 lei cu TVA).

Graba achiziţiilor a fost cel puţin suspectă, mai ales că surse din IGRP au spus atunci că la recepţia bastoanelor cu şocuri electrice, 5 din 10 nu funcţionau.

Bastoanele au fost cumpărate din China printr-un SRL românesc. Un SRL care a achiziţionat un baston cu cel mult 18 dolari şi l-a vândut la IGPR cu 32 de dolari. Practic, firma câştigătoare, SC TRADECO ENGINEERING DGC SRL, a rămas cu un profit de peste 200.000 de lei, scrie antena3.ro.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?